Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Startups

Startende jonge bedrijven of kortweg startups: daar kan je wel wat interessants over zeggen. Je vindt er alles over Belgische startups, hoe je kan investeren in startups maar ook hoe je als startup investeerders kan aantrekken,…

Investeren in startups is trending, maar de vraag van 1 miljoen blijft: hoe boek je stevige rendementen? Een vraag die brandt op menig lippen en slechts wat enkelingen slaagden hierin. Het ligt niet voor de hand om deze broeihaard van pogingen een levensvatbaar exemplaar te vinden. Of slaagde jij er wel in?

Peter Thiel, een van de meest succesvolle venture capitalists ter wereld, is een voorbeeld voor velen. Hij ontdekt al vroeg dat Facebook potentieel had. En herhaalde zijn methodiek bij tal van andere startende ondernemingen. Wat is het geheim van Peter Thiels krachtige investeringsradar?

Startups maken onlosmakelijk deel uit van de nieuwe, hedendaagse economie. Toch blijft het moeilijk voor ondernemers om het nodige (risico)kapitaal te vinden op te markt. Om deze lefgozers een duwtje in de rug te geven, lijsten we twaalf manieren om kapitaal te vinden op. Succes!

Je kent het wel van die schoolopdrachten en mini-ondernemingen. Leuk, speels en je steekt er nog wat van op. De 14-jarige ondernemer Taylor Rosenthal nam de opdracht wel zeer serieus. Hij ontwikkelde RecMed, is nu CEO van een officieel bedrijf en weigerde onlangs een bod van 30 miljoen. We spellen het nog even voluit voor jou: v-e-e-r-t-i-e-n jaar!

De nieuwe snoepjes voor investeerders luiden naar de naam Magic Pony, Itsezz, Perceptio of Dark Blue Labs. Deze jonge bedrijven vallen allemaal onder de noemer Artificiële Intelligentie startups en zijn sissend heet op de markt. De aandacht van mastodonten als Google, IBM, Yahoo en Apple voor deze slimme broertjes ontluikt sinds 2011 en zet zich in 2016 stevig verder.

Elon Musk, CEO van Tesla een startupbedrijf gespecialiseerd in elektrische wagens, is een van de meest ambitieuze zakenmannen op deze planeet. De jongste decennia kan je Tesla de succesvolste automotive startup noemen, met twee modellen -de roadster en het S-model- waardoor het bedrijf een lans brak voor elektrische wagens. En Musk wil nog verder gaan, véél verder!

Innovatieve technologieën jagen verzekeraars schrik aan. Een internationaal onderzoek van Price Waterhouse Coopers toont aan dat verzekeraars zich grote zorgen maken omwille van veelbelovende fintech start-ups. Ze vrezen dan ook dat hun sector op de kop gezet zal worden.

Vergeet de autonome wagens. Intussen investeert de medeoprichter van Google, Larry Page, al jarenlang in twee persoonlijke en geheime start-ups die heel wat opwindender en veelbelovender zijn: de vliegende auto’s.

Terwijl bedrijven racen om de eerste volledig zelfrijdende wagen op de markt te brengen, neemt ook de activiteit onder investeerders toe. General Motors haalden onlangs de kranten toen ze maar liefst 1 miljard dollar betaalden voor Cruise Automation. Durfkapitalisten investeerden nog eens 5 miljoen in twee startups (Comma.ai en Dispatch) van amper een half jaar oud. Hooggespannen verwachtingen drijven investeerders naar deze nieuwe markt.

Al gehoord van In-Q-Tel of IQT? In-Q-Tel is een Amerikaanse venture capitalist met een voorkeur voor technologische vernieuwingen. No big deal, hoor ik jou al denken. Wel, IQT valt namelijk onder het gezag van de Central Intelligence Agency (CIA). Waarom staan de Amerikaanse inlichtingendiensten op de eerste rij om startende bedrijven een financiële duw in de rug te geven?

Peter Thiel, oprichter van Paypal en tal van andere bedrijven, was woensdag in Parijs om zijn boek ‘Zero to one’ voor te stellen. Met dit boek wil hij raad geven aan ondernemers en investeerders in startende ondernemingen. Bij de boekvoorstelling gaf Peter Thiel als gerenommeerde investeerder op zijn beurt het publiek drie adviezen mee:

Ooit al eens gehoord van het woord fintech? Het staat voor financiële technologie. Een bekend voorbeeld van een pioneer in de fintech is PayPal. Het bedrijf zorgde dankzij de technologische vooruitgang voor een kleine aardverschuiving in de financiële dienstverlening. Dankzij PayPal werd je iets minder afhankelijk van de banken. En nu staan nog heel wat gelijkaardige technologieën in de steigers.

Start-ups zijn hippe vogels! Of ze nu intelligente thermostaten of fancy natuurvoeding aan de man willen brengen, ze spreken tot ieders verbeelding. Een nieuwe impuls aan een verdord landschap doet altijd deugd. En start-ups slagen er ook in om bekende namen voor hun kar te spannen. Het lukt sommige startende bedrijven zelfs om wereldsterren in hun zaak te laten investeren. Een kort overzicht:

Start-ups, ze zijn er in alle maten en gewichten. En allemaal zoeken ze kapitaal. Of ze het geld nu gebruiken om prototypes te lanceren of om te groeien, ze voeren allemaal hetzelfde gevecht. Centen binnenhalen van investeerders. De overheid op hun beurt probeert om spaargelden te activeren. Investeren in start-ups: het kan voor jou een match made in heaven zijn.

Startups, jonge bedrijven die net komen piepen, springen vaker in het oog door de indrukwekkende bedragen die worden opgehaald bij investeerders. De startups schieten echter als paddestoelen uit de grond en wie een interessante investering zoekt, krijgt een steeds lastigere taak. Toch kunnen 6 gerichte vragen mee helpen bepalen of een startup voldoet aan enkele fundamentele eisen.

Investeren in startups is hot. Vooraleer je de stap zet om te investeren in een startup, is het toch verstandig om je eerst enkele vragen te stellen. Het is immers geen zwart gat waarvan op geen enkele manier te voorspellen is wat de risico's en kansen zijn. Je kunt wel degelijk goed voorbereid deze stap zetten.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden