Hoe jonger je bent, hoe sneller je moet starten met investeren. En dan hebben we niet alleen over aandelen, obligaties of andere financiële producten maar ook over investeren in jezelf. Wie de zaken nu slim aanpakt, bespaart in de toekomst heel wat.

Huidverzorging

Nee, je hoeft niet zozeer aandelen te kopen van Nivea. Een goede huidverzorging zal je op latere leeftijd heel wat tijd en geld besparen. Wie de huid nu goed verzorgt en hydrateert hoeft geen fronsen te vrezen. Botox en plastische chirurgie kunnen oplossingen bieden maar kosten handenvol geld. Beter voorkomen dan genezen is hier het motto.

Jouw carrière

Je persoonlijke en professionele skills kunnen jou de job van je leven bezorgen. Aangezien de gebraden kip ons niet allemaal in de mond vliegen, vraagt dit een inspanning. Nieuwe vaardigheden aanleren, workshops bijwonen, lessen volgen, al die zaken kunnen jouw kennis op scherp stellen en de concurrenten een stap voorblijven. En zeg nu zelf, het is toch altijd leuk om eens wat nieuws bij te leren…

Je gezondheid

Hart-en vaatziektes zijn een van de grootste doodsoorzaken in welstellend Vlaanderen. We houden van een goed bord eten en een lekker glaasje erbij. Jammer genoeg gaat dit vaak gepaard met een doorslaande weegschaal. Overgewicht is dan weer de katalysator voor heel wat levensbedreigende ziektes. Beweging en gezonde voeten zijn de beste investering voor wie aan langetermijnbeleggen wil doen. Warren Buffett roemt zijn goede genen en respectabele leeftijd als een van de belangrijkste factoren van zijn succes.

Je eigen stek

Een eigen huis is voor velen nog die broodnodige financiële zekerheid. Vooral op latere leeftijd ga je de voordelen van een eigen huis inzien. Een deel kapitaalbescherming maar ook een zegen voor de gemoedsrust. Momenteel is het een prima moment om een huis aan te kopen dankzij de bijzonder voordelige woonleningen. Hoe sneller je koopt, hoe beter af je bent. Met wat geluk ben je schuldenvrij rond je 45ste levensjaar.

Pensioensparen

Voor veel tieners en twintigers komt dit wat vroeg maar niets is minder waar. Personen die vlugger starten met pensioensparen plukken meer vruchten. Niet enkel omdat ze meer in het fonds stopten aan het eind van de rit maar ook omdat er een cumulerend effect jouw kapitaal de hoogte instuwt.

(bron: cosmopolitan)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.