Waarin kan je investeren om rijk te worden?

Men zegt wel eens dat de beste manier om rijk te worden investeren is. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Allereerst dien je dus al over een startkapitaal te beschikken en ten tweede, waarin investeer je het best? Enkele financiële experts lichten toe waarin je het best investeert om traag maar zeker rijk te worden.

Vastgoed

De eerste investeringsoptie is de klassieker onder de investeringen: vastgoed. De reden waarom heel wat investeerders voor vastgoed kiezen is omdat het een veilige optie is. Vastgoed kent heel weinig prijsdalingen. Daarnaast ben je verzekerd van maandelijks vaste inkomsten als je besluit om je eigendom te verhuren. Procentueel hoef je echter niet veel rendement te verwachten gezien de grote investeringskosten bij het aankopen van vastgoed.

Lees meer: 7 redenen waarom investeren in vastgoed interessant is

Passief inkomen

Dit is wellicht de leukste manier om in te investeren gezien je na een tijdje ‘slapend’ rijk kan worden. Passief inkomen betekent evenveel als royalties ontvangen. Heb je een boek geschreven of muziek gemaakt, dan zal je deze blijven ontvangen naargelang de verkoop. Wie niet creatief is aangelegd kan op een andere manier aan passief inkomen geraken. Je kan immers ook royalties kopen en verkopen. Op die manier deel je mee in het succes van anderen.

Lees meer: De geheimen van passief inkomen via vastgoed

Inkomsten uit leningen, rente, obligaties, …

Dit waarschijnlijk de investeringsoptie die door de meeste mensen wordt gebruikt. Je spaargeld levert ook geld op door de rente die je wordt uitbetaald. Het moet echter gezegd dat dit anno 2016 niet meer zo interessant is. Je kan dus beter zoeken naar andere manieren zoals obligaties of inkomsten uit leningen.

Privébedrijven

Geld maakt geld. Het is een cliché die maar al te vaak bevestigd wordt. Ben je eigenaar of aandeelhouder in een bedrijf, dan zal je dat al een flink stuk aan investeringen hebben gekost. Deze aandelen kunnen echter jaarlijks een flinke som opleveren dankzij dividenden. Rijk worden door te investeren in jouw eigen bedrijf maar ook in het bedrijf van een ander kan je heel wat succes brengen. Denk maar aan angel investors of business angels. Ook bij crowdfundingacties zie je eenzelfde dynamiek.

Lees meerHoe je kan investeren in startups en geld verdienen

Grondstoffen

Wie de markten van verschillende grondstoffen in de gaten houdt kan hier een degelijke investering van maken. Goud is wellicht de bekendste grondstof om in te investeren maar er zijn nog heel wat meer opties zoals zilver en olie. Uiteraard krijg je deze grondstoffen niet toegestuurd wanneer je hierin belegt. Je krijgt echter wel een certificaat waarin vermeld staat dat je eigenaar bent van deze stoffen. Kijk goed uit je doppen en leer meer over de grondstoffen. De toepassingen, de ontginning, de betrokken partijen, allemaal hebben ze invloed op de rendementen.

Lees meer: Alles over grondstoffen

Aandelen

Het beleggen in aandelen is iets waarbij heel wat mensen weten dat dit heel wat kan opleveren. Toegegeven, het is een van de meest lucratieve investeringsmogelijkheden. Maar wie niets kent van de bewegingen van de aandelenmarkt kan ook heel wat geld verliezen. Er zijn heel wat beleggersstrategieën die je kunnen helpen om geld te verdienen.

Nog nooit is iemand rijk geworden door zijn spaarcenten op de bank te plaatsen en te wachten. Wachten is echter wel een cruciaal onderdeel van de strategieën om rijk te worden. Tijd is o zo belangrijk. Snel gewin staat synoniem voor risico’s. En zoals bij een casino stijgen de winstkansen van het huis aanzienlijk als je gaat voor de vlugge cash. Naast tijd is ook spreiding een belangrijk onderdeel. Voortdurend inzetten op één markt of één sector is zeer riskant. Een knappende zeepbel kan je in geen tijd degraderen tot een arme drommel. Spreid je risico en opteer voor meerdere investeringsopties en hou die dan ook lange tijd vol.

Lees meer: Waarom je een aandelenportefeuille zou diversifiëren

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.