Wie zegt dat een oldtimer geen goede belegging is?

Oldtimers wisselen al eens voor hallucinante bedragen van eigenaar. Vooral Ferrari is erg in trek bij verzamelaars annex beleggers. 5 februari jongstleden sloeg de verkoop van een Ferrari echter alle records aan diggelen.

Op een veiling in Parijs werd op 5 februari de duurste oldtimer ooit verkocht. De Ferrari 250 GTO veranderde van eigenaar voor een slordige 32 miljoen euro. Deze klassieker uit 1957 is een knalrode snelheidsduivel die heel wat kandidaten verlekkerd deed meebieden. Na amper één minuut werden al bedragen tot 26 miljoen euro geboden. Uiteindelijk ging er een anonieme collectioneur mee aan de haal. Tot voor kort was deze Ferrari de parel aan de oldtimer kroon van de Franse industrieel Pierre Bardinon.

Lees meer: De 11 duurste oldtimers ter wereld

De Ferrari 250 GTO gaat al eens vaker voor astronomische bedragen de deur uit. In 2002 kocht de Nederlander Eric Heerma een groene GTO voor 6,8 miljoen euro om die tien jaar later te verkopen voor maar liefst 28 miljoen euro. Van de Ferrari 250 GTO werden maar 39 exemplaren gebouwd en is daarom erg geliefd bij beleggers.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.