Mercedes-Benz W196, een van de duurste oldtimers ter wereld

In de wereld van de oldtimers schrikt men niet van een astronomisch bedrag op veilingen. Hoewel een nieuwe wagen best ook een flinke duit kan kosten, blazen deze oldtimers hun modernere broertjes uithet wiel. Een overzicht van de 11 duurste oldtimers aller tijden.

1962 Ferrari 250 GTO

Deze Ferrari 250 GTO is de oldtimer die het hoogste bedrag liet noteren op een openbare veiling. Er werd maar liefst een fabelachtig bedrag van 38 miljoen dollar geboden. Dankzij deze anonieme bieder prijkt dit prachtstuk op de eerste plaats in dit lijstje.

Een futuristische design en een aerodynamisch hoogstandje zorgt er voor dat deze beauty heel wat aandacht naar zich toe trekt. Het ontwerp verraadt ook een rol in de motorsportwereld. Onder de motorkap vind je een V12 Colombo motor wat je ook wel ziet bij Alfa Romeo’s. Dit is dus -voorlopig- dé duurste oldtimer ter wereld.

Lees meer: Hoe de waarde van een oldtimer bepalen

Mercedes-Benz W196 uit 1954

De Mercedes-Benz W196 uit 1954 staat op de tweede plaats op de prestigieuze lijst van duurste oldtimers. In zeker zin belichaamt deze oldtimer de tijdsgeest en het historische belang van de motorsport in de jaren vijftig. En deze prachtige oldie kan de jouwe worden voor amper 30 miljoen dollar.

Deze Mercedes-Benz W196 werd ontworpen om deel te nemen aan Formule 1 wedstrijden. Uiteindelijk nam de wagen mee aan 2 wereldkampioenschappen. De renstal haalde een perfect rapport en rijfde telkens de hoofdprijs binnen.

De vintage look van deze schitterende Mercedes-Benz W196 kan elke autoliefhebber en belegger bekoren. Maar ook binnenin zal je heel wat moois opmerken. De innovaties uit die tijd werden toegepast in deze bolide. Zo vind je er een V12 motor in met rechtstreekse injectie, een toepassing die men gebruikte bij gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

1957 Ferrari 250 Testa Rossa

Nog maar eens een Ferrari in ons lijstje, maar wat voor één! Deze Ferrari Testa Rossa uit 1957 bereikte maar een waarde van 16 miljoen dollar op een publieke veiling. Qua layout en design is dit een van de meest begerenswaardige oldtimers ter wereld. De Italiaanse curves en de aandacht voor detail, brengt elke oldtimerliefhebber in vervoering.

Onder de motorkap vind je ook bij deze uitmuntende oldtimer een krachtige V12 motor. De waarde van de Ferrari 250 Testa Rossa zal enkel maar in waarde toenemen. Misschien bekleedt deze topper een nog hogere plaats op ons volgende lijstje.

1961 Ferrari GT California Spyder SWB

Bestaan er nog andere automerken buiten Ferrari? Je zou bijna denken van niet. Nog maar eens een Ferrari die heel wat geld opleverde: 11 miljoen dollar kreeg de verkoper voor deze beauty. Ook onder de kap van de Ferrari GT California Spyder vind je een V12 motor terug. De klassevolle look geeft goed de tijdsgeest van deze oldtimer. En het typische Ferrari-rood voegt er enkel wat meer cachet aan toe.

Deze wagen had enkele zeer bekende eigenaars en je ziet de wagen ook opduiken in de film Ferris Bueller’s Day Off uit 1986. De iconische status heeft deze oldtimer dus niet enkel te danken aan de mooie looks en de stevige paardenkracht. Net geen brons op het podium van duurste oldtimers ter wereld voor deze Ferrari GT California Spyder.

Duesenberg Model J Murphy uit 1931

We gaan even wat terug in de tijd. Deze Duesenberg uit 1931 haalde in een veiling zo maar eventjes 10 miljoen dollar op. Het eerste model dateert uit 1928 maar dit model uit 1931 was het topmodel van de serie. Deze oldtimer belichaamt de vooruitgang die men toen boekte in de automobiel sector. In die tijd betaalde je zo’n 5.000 Britse pond voor deze schitterende machine, nu staat hij op plaats nummer 5 in de lijst van duurste oldtimers. Not bad, not bad at all!

Bugatti Type 41

De Bugatti Type 41 of zoals ze in het wereldje zeggen ‘The Royale’ werd geproduceerd tussen 1927 en 1933. Deze oldtimer ging onder de hamer voor 10 miljoen dollar. De luxueuze wagen werd eind jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen voor de superrijken en machtigen der aarde. Toen was het al een zeer dure wagen.

De hoge verkoopprijs heeft vooral te maken met de zeldzaamheid van deze oldtimer. Bugatti had zich voorgenomen om er 25 van te bouwen maar uiteindelijk maakte hij er amper 6 van.

Lees meer: In welke staat koop je een oldtimer?

Mercedes-Benz 540K uit 1939

Zeven miljoen dollar voor de Mercedes-Benz 540K, geproduceerd in 1939, geen verkeerde investering dus. Dit was een van de grootste auto’s van zijn tijd. Aan het design en het vermogen lees je de zoektocht naar efficiëntere, snellere en veiligere wagens af.

Deze oldtimer werd ontworpen voor de gebroeders Horn uit Berlin, die naar men zegt, heel wat invloed hadden op autosector.

Shelby Cobra Daytona Coupe (1965)

We schakelen een vitesse hoger met deze in Italië geproduceerde Shelby Cobra. Met een veilingprijs van 7 miljoen dollar hoort deze snelheidsduivel thuis in onze lijst van duurste oldtimers. Deze oldtimer is het product van een samenwerking tussen Amerikaanse wagenbouwers en Italiaanse afwerkers.

De Shelby Cobra moest het vuur aan de schenen leggen van enkele roemrijke Ferrari-modellen. Daar slaagde het niet volledig in, maar deze oldtimer kent toch een schare trouwe fans. Hoewel de prijs van 7 miljoen dollar aanzienlijk is, werd op de veiling een hogere prijs verwacht. Toch is dit voorlopig nog steeds de duurste Amerikaanse wagen aller tijden.

Lees meer: Investeer in youngtimers, ze zijn geld waard

Ferrari 330 TRI / LM Testa Rossa

Een model die de lijn van Testa Rossa echt wel eer aandoet. Opnieuw het gestroomlijnde design en de elegantie lijn bekoort heel wat autoliefhebbers en beleggers. Deze sportwagen werd verkocht op een openbare veiling voor net geen 7 miljoen dollar. Ook deze Ferrari bouwde mee aan het succes van de renstal en won heel wat prijzen.

Een V12 motor onder de kap, ontworpen en ontwikkeld door Aurelio Lamperdi. Samen met nog wat kleine aanpassingen was deze wagen begin jaren 60 de belichaming van de perfectie in de motorsport.

Bugatti Type 57 Coupé Atlanta

Een gigantische vondst, deze Bugatti uit het jaar 1937 werd nog maar onlangs teruggevonden in een schuur. Met een prijs van 4 miljoen dollar zullen de verkopers vast zeer tevreden zijn. Hoewel de oldtimer van neus tot uitlaat helemaal origineel is, waren toch heel wat liefhebbers teleurgesteld. Hoe het ook zij, dit is een klassieker zonder weerga. En de hoge veilingprijs rechtvaardigt al dit moois.

Bugatti Royale Berline de Voyage

Geproduceerd in 1931 en maar liefst 6 miljoen dollar waard. Deze uniek en zeer zeldzame wagen is gigantisch groot en de langste en breedste oldtimer ter wereld. Zelfs monsters als Cadillac verzinken in het niets.

Met een uniek design en krachtige motor nestelt deze fantastische oldtimer zich nog net in ons lijstje. Het is nogmaals een toonbeeld van mechaniek en ontwerp. Vroeger en nu een statussymbool om u tegen te zeggen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.