Mythische oldtimers

De echte liefhebbers van oldtimers met een mythisch tintje hebben er misschien al eentje in de garage staan. Deze dure voertuigen zijn te vinden in alle merken en uitvoeringen, maar hebben één ding hebben ze gemeen: er hangt een interessant prijskaartje aan. Dat maakt investeren in deze oldtimers ook voor beleggers best interessant: de waardeontwikkeling van deze klassieke wagens is iets om in de gaten te houden. Dit zijn zo ongeveer tien meest mythische oldtimers die je op de markt kunt vinden:

De Bugatti 57C Atlantic

Mythisch is het juiste woord voor deze oldtimer. Niet alleen omdat deze wagen concreet verwijst naar een tijdperk van weleer, maar ook omdat het voertuig tijdens een veiling van een aantal jaren terug maar liefst 23 miljoen euro opleverde. Destijds was dit het hoogste bedrag dat iemand óóit van een auto heeft betaald.

Mercedes-Benz 300 SLR 722

Is de Bugatti 57C Atlantic de meest waardevolle auto aller tijden? Dat niet. Dat is namelijk de Mercedes-Benz 300 SLR 722 – een wagen die niet te koop is. Mocht Mercedes besluiten het voertuig uit het museum waar deze nu staat te halen, dan moet je er volgens experts 33 miljoen euro voor neerleggen.

Mercedes-Benz 540K Special Roadster

Een Mercedes-Benz die ook veel oplevert en – belangrijk – wél te koop is, is de Mercedes Benz 540K Special Roadster. Van dit voertuig zijn er wereldwijd maar 26 gemaakt en ondermeer Bernie Ecclestone, icoon uit de wereld van de formule 1, was de trotse eigenaar. Wás, inderdaad. Hij verkocht zijn voertuig op een veiling en kreeg daar bijna zes miljoen euro voor.

Lees meer: Hoe de waarde van een oldtimer bepalen?

Audi Quattro

Een aanrader voor investeerders is om te beleggen in de klassieke Audi Quattro – een wagen die na verloop van tijd een groot bedrag kan opleveren. Interessant: wanneer jouw variant mee heeft gedaan aan verschillende races, kan deze waarde zomaar verdubbelen.

Ferrari 250 GT

Dit voertuig wordt ook wel de California Spyder genoemd en is voor veel autobezitters een toonaangevend voorbeeld van een mythische oldtimer. Een van de trotse bezitters van deze auto is Chris Evans, bekend van zijn werkzaamheden als presentator voor de Britse televisie. Met hem zijn er niet velen: wereldwijd bestaan er maar vijftig exemplaren.

Citroën 2CV 6

Deze toonaangevende wagen uit de jaren ’70 staat beter bekend als ‘de Eend’ en is een karakteristiek voorbeeld van een oldtimer. Het levert geen miljoenen op, zoals bij de bovenstaande wagens wél het geval is, maar in veel gevallen krijg je vier maal het bedrag dat je er rondom het jaar 1975 voor hebt betaald. Da’s toch de moeite waard!

Lees meerIn welke staat koop je een oldtimer?

Ferrari 250 Testa Rossa

De Testa Rossa lijkt erg op de eerder besproken Ferrari uit dit rijtje, ware het niet dat deze nog nét iets hoger ligt qua prijs. Reden: er bestaan maar 22 exemplaren. Na de Bugatti 57C Atlantic bleek de Ferari 250 Testa Rossa opnieuw een recordbreker te zijn: deze wagen werd in 2009 geveild voor een luttele 11,8 miljoen euro.

Bugatti Royale Kellner

De Bugatti Royale Kelner staat bekend om haar hoge waarde, maar ook om de enorme motor die de auto een van de zwaarste modellen aller tijden maakt. Bovendien is de Royale Kellner érg zeldzaam: wereldwijd bestaan er slechts zes exemplaren. En het bedrag dat je ervoor krijgt is niet bepaald misselijk: zeven miljoen euro.

Mercedes 220B Cabriolet

Deze Mercedes valt nog net in de categorie ‘betaalbaar’: de waarde ervan wordt geschat op zo’n 70.000 euro. Dat neemt niet weg dat beleggen in zo’n mythische oldtimer een zinloze zaak is – in tegendeel. Bizar feitje: de auto werd ooit op Marktplaats aangeboden voor slechts 15.000 euro. Later bleek het echter te gaan om een gestolen variant.

Ferrari 330 TRI

Om af te sluiten: nog een Ferrari. Een exemplaar dat bijna zeven miljoen waard is, maar dat is niet eens wat het voertuig bijzonder maakt. Er bestaat er wereldwijd namelijk maar één van.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.