Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Oldtimers

Oude wagens die de stempel oldtimer verdienen blijken niet zelden een prima investering. Toch moet je letten op een aantal zaken voor je zo’n blitse sportwagen koopt. Net zoals bij vastgoed is ook het rendement van oldtimers te bepalen.

Een oldtimer moet minstens 25 jaar geleden voor het eerst zijn ingeschreven, pas dan is er sprake van een oldtimer. Wagens die goed op weg zijn om een oldtimer te worden noemen we ‘youngtimers’. En hier ligt voor liefhebbers maar ook voor investeerders een gouden markt te wachten. Het potentieel van deze frisse langzaam rijpende wagens is groot, zeer groot!

Investeerders die van aanpakken weten, focussen zich al jaren op goedkoop vastgoed. Na een grondige renovatie, die ze meestal zelf uitvoeren, verkopen ze de huizen weer met schitterende rendementen. Enthousiastelingen zonder baksteen in de maag en met een kleiner budget kunnen ook opteren voor auto’s.

In de wereld van de oldtimers schrikt men niet van een astronomisch bedrag op veilingen. Hoewel een nieuwe wagen best ook een flinke duit kan kosten, blazen deze oldtimers hun modernere broertjes uithet wiel. Een overzicht van de 11 duurste oldtimers aller tijden.

Prachtig om die oude oldtimers te zien scheuren over de wegen. Met respect gerestaureerd en vaak met een uniek geluid, pareltjes die met zorg worden behandeld. Niet alleen de liefde voor de carrosserie, het merk, de authenticiteit maar ook de oldtimer als belegging, kapen heel wat harten van oldtimer lovers. We zetten even de populairste oldtimers als investering op een rijtje, altijd handig voor wie beleggen in een oldtimer als een interessant kans ziet. 

Oldtimers wisselen al eens voor hallucinante bedragen van eigenaar. Vooral Ferrari is erg in trek bij verzamelaars annex beleggers. 5 februari jongstleden sloeg de verkoop van een Ferrari echter alle records aan diggelen.

Oldtimers beleven al jaren hoogdagen en trekken tal van alternatieve beleggers aan. Toch kan de oldtimer markt frustrerend mysterieus zijn voor de leek. Maar hoe en wanneer ga je dan best over tot het investeren in een oldtimer?

Zie je in klassieke auto’s niet alleen pure schoonheid maar ook een interessante vorm van beleggen? Heb je je oog laten vallen op een klassieke vierwieler en staat deze oldtimer je tegemoet te glimmen in de showroom? Bedenk dan goed dat de technische en algehele staat van oldtimers een belangrijke overweging is bij de aanschaf ervan.

De echte liefhebbers van oldtimers met een mythisch tintje hebben er misschien al eentje in de garage staan. Deze dure voertuigen zijn te vinden in alle merken en uitvoeringen, maar hebben één ding hebben ze gemeen: er hangt een interessant prijskaartje aan. Dat maakt investeren in deze oldtimers ook voor beleggers best interessant: de waardeontwikkeling van deze klassieke wagens is iets om in de gaten te houden. Dit zijn zo ongeveer tien meest mythische oldtimers die je op de markt kunt vinden:

De oldtimer, als er eentje langs komt rijden heb je vaak de neiging om nog een keer om te kijken. Vooral als het echt zo'n oude wagen is met veel chroom, in perfecte staat en met een ouderwets ronkend motergeluid, dan denk je misschien: Dat is echt iets voor mij! Niet slechts als een mooie liefhebberij, maar ook als een vorm van beleggen. Hoe kan je dat het beste aanpakken? 

Een oldtimer, een oude wagen uit vervlogen tijden. Geschikt om af en toe een tochtje mee te maken en het chroom te poetsen totdat het blinkt, want een dergelijke wagen moet tenslotte gezien worden. Maar in zo'n oude wagen beleggen, is dat wel zo verstandig? En waar vind je zo'n stukje historie op wielen?

De prijzen van een oude wagen zijn soms erg exorbitant. Het is geen uitzondering meer dat een collectiestuk voor meer dan 1 miljoen euro wordt verkocht. Terwijl andere markten het moeilijk hebben: de euro valt, de roebel valt, vastgoed is gedaald in waarde en moderne kust stagneert, doet de oldtimer markt het uitstekend. Het kan dus interessant zijn om te investeren in een oldtimer. Maar hoe bepaal je de waarde van een oldtimer?

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden