Hoe Zuckerberg in 1 jaar 6 miljard dollar rijker werd

Facebook knalt en knalt hard! Het aandeel steeg van 38 dollar bij aanvang tot nu ongeveer 130 dollar. En het blijft vooruit gaan voor Mark Zuckerberg en de zijnen. Maar ook de persoonlijke rijkdom van Mark Zuckerberg gaat er zienderogen op vooruit. Of hoe noem je dat wanneer iemand 6 miljard dollar meer heeft op 1 jaar tijd?

De geruchten dat Facebook aan het afkalven is, vind je alleszins niet terug op de beurs. De koers van Facebook gaat gestaag stijgen. En dat legt Zuckerberg allesbehalve windeieren. Hij zou volgens Bloomberg nu al meer dan 50 miljard dollar waard zijn. The Motley Fool denkt zelfs dat hij, met uitzondering van de Rotschilds, de eerste biljonair zou kunnen worden. Dat betekent dat hij meer dan duizend miljard dollar zou kunnen bezitten.

Hoe komt Mark Zuckerberg aan zoveel geld?

Ver hoef je het uiteraard niet te zoeken. Zuckerberg bezit 14 procent van de aandelen van Facebook. Facebook heeft moment een marktcapitalisatie van 386 miljard dollar. Tel maar even uit hoeveel daarvan voor Marks rekening is. En met een rendement van 13 procent tijdens 2016 doet de techreus het allesbehalve slecht. De nettowinst groeide met 165% tot 7,5 miljard dollar.

Lees meer: 2016 een slecht jaar? Zij werden 228 miljard euro rijker!

Wat brengt de toekomst?

Facebook blijft maar investeren. Het reclameplatform is de belangrijkste financiële pijler van de onderneming. Daarnaast probeert Facebook zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot internet en dus ook Facebook. Meer gebruikers staat synoniem voor een grotere interesse bij adverteerders.

Facebook is ook nog steeds actief op het overname pad. De inlijving van Instagram ligt nu al even achter ons. Ook lijfde de social media site WhatsApp en Oculus binnen. Onlangs sprak Zuckerberg zich nog uit over zijn overnamebeleid. Eerst probeert Facebook zich te binden aan die partners. Wanneer er sprake is van een soort afhankelijkheid, slaat Zuckerberg toe. Op die manier kan hij overnames relatief makkelijk realiseren voor een scherpe prijs.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.