Volkswagen introduceert Moia

Volkswagen zoekt zijn heil in de nieuwe technologieën. De Duitse wagenbouwer hoopt door stevige investeringen in autonome auto’s en elektrische wagens, het dieselschandaal achter zich te laten. Het nieuwe merk van Volkswagen heet Moia en wil zowel Uber als Apple het vuur aan de schenen leggen.

Met Moia introduceert Volkswagen een dertiende merk. In een eerste fase wil het merk zich focussen op de services die ook een Cambio en Uber bieden. De uitrol is voorzien in twee Europese steden en dit in de loop van 2017. Daarna wil Volkswagen het merk ook introduceren in de rest van Europa. Moai mikt op een top 3 positie in deze vernieuwde automotivesector. Daarmee wil het Duitse bedrijf “enkele miljarden euro’s” binnenrijven, aldus Ole Harms, hoofd van deze Volkswagen-afdeling.

“We zijn een startup die gebruik kan maken van de middelen van de Volkswagengroep en we hebben wereldwijde ambities”, aldus Harms. De investering van Volkswagen is er eentje van enkele honderden miljoenen euro’s. En dit net op het moment dat Volkswagen in het midden van de dieselstorm terecht kwam. Om de transitie rond te krijgen, sneed Volkswagen nog heel wat in andere uitgavenposten. Plots is het alle hens aan dek!

Moia even belangrijk als Porsche en Audi

Nu ze de innovatieve toepassingen onderbrengen in een aparte structuur onderstreept de groep de ambities voor de toekomst. Moia komt nu op een lijn te staan met merken als Audi en Porsche. Helemaal klaar om de industrie op een drastische manier opnieuw vorm te geven.

Constructeurs over de hele wereld staan klaar om een tandje bij te steken in de digitale transformatie van de auto-industrie. Giganten uit Silicon Valley zoals Apple en Google staan te trappelen om hun initiatieven voor te stellen. De technologische sector is een disruptieve factor in heel wat andere industrieën, in industrieën die het allemaal niet zagen komen.

“Hoewel we denken dat in de toekomst iedereen nog altijd een wagen zal willen bezitten, kan Moia ervoor zorgen dat elk type consument terecht kan bij ons bedrijf”, aldus Matthias Mueller, CEO van de Volkswagen Groep in een officiële mededeling.

De eerste Moia wagen wordt verwacht tegen 2021. Waarschijnlijk zal die aangedreven worden door een batterij en zelfrijdende opties bevatten. Uiteindelijk is het de bedoeling ook voet aan wal te krijgen in de Verenigde Staten, China en Latijns-Amerika.

(Bron: bloomberg.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.