Tesla rijdt autonoom door drukke straten

Jaren vroeger dan verwacht is hij er: de volledig autonome zelfrijdende wagen. Iedereen met een voorliefde voor technologie, de toekomst en nieuwe ontwikkelingen pinkt vast een traantje weg. Tesla gaf onlangs een video vrij waarbij een zelfrijdende wagen in een hectische verzekersituatie zich uitstekend beredderde.

Beleggers in nieuwe technologieën en groeimarkten kijken reikhalzend uit naar innovaties met grote slaagkansen. Tesla splitst de beleggers op in de believers en non-believers. Zij met een grote argwaan ten opzichte van het bedrijf, sturen voortaan best wat bij. Tijdens een recente demonstratie toont het merk een filmpje waarbij een wagen laveert doorheen een dynamische verkeersomgeving. De menselijke bestuurder grijpt op geen enkel moment in.

Tesla ontwijkt alle obstakels

Deze krachtige demonstratie toont dat het bedrijf klaar is met de ontwikkeling van de autonome wagen. En dit terwijl heel wat concurrenten zich nog in een ontwikkelings- of ontdekkingsfase bevinden. Ook op hun eigen traject boekt Tesla een fenomenale vooruitgang. De vorige demonstratie toonde een eenvoudige situatie op de autosnelweg. Nu bewijst Elon Musk met Tesla dat het ook complexere situaties de baas kan. Een uitwijkende fietser, plots overstekende voetgangers,… elk obstakel mijdt de Tesla zonder enig probleem en zonder enige menselijke tussenkomst.

 

(bron: Fortune.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.