Nog meer bekende namen in 2017 op de beurs?

Technologiebedrijven staan in het middelpunt van de belangstelling voor beleggers en investeerders. Jonge, aantrekkelijke ondernemingen aan de start van een blitzcarrière: het gaat er in als zoete koek. 2016 was wat pover maar 2017 belooft heel wat interessante beursintroducties.

Startups willen groeien en liefst zo snel mogelijk. In een evoluerende technologiemarkt is het belangrijk om over voldoende kapitaal te beschikken. Een beursintroductie is een evidente manier om geld op te halen bij investeerders en beleggers. Een overzicht van enkele techbedrijven die in 2017 waarschijnlijk hun kans zullen wagen op de beurs.

1. Snapchat

De kans is groot dat Snap Inc, het bedrijf achter de social media tool Snapchat, gaat voor een IPO. Samen met de banken Morgan Stanley en Goldman Sachs wil de app Facebook achterna. Maart wordt waarschijnlijk de maand waarin Snapchat naar de beurs trekt.

https://www.snapchat.com/l/nl-nl/

2. Spotify

De bekendste streamer van muziek staat al jaren op het lijstje van bedrijven met een mogelijke beursintroductie. Tal van factoren wijzen er op dat het in 2017 wel eens kan gebeuren. Volgens geruchten op Bloomberg zou de IPO gepland zijn voor de tweede helft van 2017.

https://www.spotify.com/be-nl/

3. Dropbox

CEO van Dropbox Drew Houston zit in een luxepositie. Een beursintroductie hoeft niet echt en ze kunnen dan ook wachten tot de kaart goed liggen. Zo liet hij zich recent ontvallen. De kans dat er vooralsnog een IPO komt in 2017 groeit. Maar nogmaals met een positieve cash-flow sinds juni 2016 dringt een public offering zich niet meteen op.

https://www.dropbox.com/home

4. HotelTonight

Deze service verkeerde tot voor kort in woelige wateren. In 2016 ontsloeg het bedrijf 20 procent van zijn personeel. Met een beperktere kostenstructuur slaagt het bedrijf er nu wel in om winstgevend te zijn. De tijd van het verbranden van vele miljoenen per maand ligt hopelijk defintief achter hen. Tegen eind 2017 wil de CEO van HotelTonight publiek gaan.

https://www.hoteltonight.com

5. Andere techbedrijven

Nog heel wat andere bekende namen dansen rond in de geruchtenmolen. Zo zou er sprake zijn van Airbnb. Maar ook Uber zou een potentiële beursgang wel zien zitten. Daarnaast gaan ook minder bekende namen als Slack, Stripe, CloudFlare, Domo, Apttus, Cloudera en AppDynamics over de tongen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.