Nieuwe technologieën boeien beleggers nog niet

Het positivisme op de financiële markten is momenteel ver zoek. Hoewel we ons midden in een turbulente economische periode bevinden, worden we omringd door heel wat mooie opportuniteiten. In plaats van ons te focussen op tanende sectoren kunnen we ons maar beter richten op de innovatieve industrieën die onze aandacht verdienen.

De reflex om ons in wispelturige economische tijden te richten op de goud- en zilvermarkt is er meer dan ooit. Hoewel dit een prima oplossing kan zijn om de kopzorgen omwille van volatiele markten te reduceren, zijn er momenteel constructievere mogelijkheden. Heel wat markten staan op de vooravond van de doorbraak.

Na barslechte periodes volgen onherroepelijk tijden van economische heropleving. De slinger à la Kondratieff is al een tijd in beweging. Zo staan de technologische bedrijven nu toch al een tweetal decennia in de spots. En dat zal vast nog een eindje duren. De onophoudelijke stroom aan disruptieve technologieën vormen stilaan een markt an sich. Een crisis leidt tot innovatie, zoveel is inmiddels duidelijk.

De technologiesector is by far één van de grootste trekkers van de nieuwe economie. Denk maar aan de Internet of Things (IoT) waar bij allerlei toestellen geconnecteerd worden via het internet. Van wasmachines, uurwerken, weegschalen tot auto’s. Een nieuwe realiteit ontstaan onder onze ogen en toch investeren we er nog niet in. Heel wat evoluties ontstaan om niet snel te verdwijnen. Kijken we ook naar de automatisatie. Dit vormt enerzijds een bedreiging voor onze tewerkstelling maar biedt anderzijds enorme mogelijkheden voor beleggers en investeerders. Innovatieve producttechnologieën zoals 3D-printing, waarmee zelfs complete appartementsgebouwen worden geprint, vormen een nieuwe markt zonder weerga.

Naast de technologie bieden ook duurzame ontwikkelingen investeerders opportuniteiten. Denken we maar aan de elektrische wagens of de sector van de zonne-energie. Fossiele brandstoffen lijken zich definitief naar de uitgang te bewegen. De kansen liggen voor het grijpen alleen zien we ze niet altijd.

Teruggrijpen naar goud en bang afwachten tot de markten zich herstellen is inderdaad een optie. Maar een zeer passieve. Terwijl heel wat andere bloeimarkten liggen te lachen. In het kielzog van de technologieën volgen ook nog eens tal van andere kansen. Grafeen is zo’n grondstoffen die een steile opgang kent, dankzij innovatieve toepassingen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.