Internetveiligheid trekt steeds vaker aandacht van beleggers

Internetveiligheid is een van de grootste bezorgdheden van rijke mensen. Volgens Morgan Stanley hebben vermogende personen meer angst voor de veiligheid van hun online data dan voor terrorisme of een dodelijke ziekte.

Meer dan 80 procent van de ondervraagden erkenden hoe moeilijk het was om hun online identiteit te beschermen voor diefstal door de snelle technologische (r)evoluties. Meer dan de helft vreest zelfs slachtoffer te worden zonder dat ze het zelf weten.

Waarom internetveiligheid aan belang wint

Er zijn heel wat verschillende soorten cybermisdaden die een impact kunnen hebben op een mensenleven. Maar vooral vermogenden zijn zeer kwetsbaar. Cybercriminelen gaan erg ver om geloofwaardige mails uit te sturen uit hun naam. Of om slachtoffers geld te doen storten op een buitenlands rekeningnummer. De Amerikaanse FBI hield cijfers bij: Op minder dan 3 jaar tijd meldden zich meer dan 17.000 slachtoffers voor een totale waarde van 2,3 miljard dollar.

Financiële adviseurs spelen een intieme rol in de financiën van vermogenden. Ze zijn in een positie waarbij ze cyberveiligheid serieus moeten nemen om te waken over de veiligheid van hun klant. Een aanzienlijk verlies zou zowel de klant als de financiële adviseur schade berokkenen.

Cybercriminaliteit als sector

Bewaking van data en persoonlijke gegevens is in deze hoogtechnologische tijden een business geworden. Vooral de rijken der aarde hebben er heel wat voor over om op een veilige manier gebruik te maken van internetdiensten.

Voor beleggers loeren heel wat interessante kansen om de hoek. Op de Amerikaanse Nasdaq noteren heel wat bedrijven gespecialiseerd in internetveiligheid zoals Symantec, Check Point, Fortinet en Proofpoint.

Palo Alto Networks is nog zo’n klepper. Die vind je terug op de New York Stock Exchange. Je hoeft niet per se aandelen te kopen van deze bedrijven. Je kan ook opteren voor een ETF waarbij je belegt in de sector in plaats van een individueel aandeel. Denk maar aan First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF of PureFunds ISE Cyber Security ETF.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.