Zet de FF91 van Faraday Future de auto-industrie op zijn kop?

De auto-industrie maakt zich al enige tijd zorgen. Nieuwe technologieën steken de kop op en worden toegepast op hypermonderne auto’s. Klassieke wagenconstructeurs proberen nog op de kar te springen door overnames en joint-ventures af te sluiten. Vraag is maar of die inhaalbeweging op tijd komt. Tesla is ondertussen druk bezig met de productie van een nieuw model en nu is er nog nieuw bedrijf dat de BMW’s, Mercedessen en Audi’s van deze wereld het vuur aan de schenen wil leggen. Faraday Future presenteerde op de techbeurs CES2017 hun splinternieuwe FF91!

In 2,39 seconden ga je van 0 naar 100 kilometer per uur. De wagen is futuristisch en oogverblindend mooi. Je kan via jouw smartphone de wagen een parkeerplaats laten vinden en volledig autonoom laten parkeren. Faraday Future zet niet alleen de klassieke wagens verder onder druk maar gaat ook de concurrentie aan met Tesla. Naar eigen zeggen is de actieradius van de FF91 uitgebreider dan die van de Tesla-modellen.

Lees meerTesla rijdt autonoom doorheen drukke straten

De volledige voorstelling zie je hier. Future Faraday verwacht de wagen tegen 2018 op de baan.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.