Dropbox dankt zijn succes aan Drew Houston en een cupcake

Geboren in maart 1983 en nu al meer dan 1,07 miljard dollar waard. Drew Houston, de grote baas van Dropbox is een van de jongste dollarmiljardairs ter wereld. Op slechts 7 jaar tijd vergaarde hij een immens kapitaal door een explosieve groei van zijn bedrijf. En de mosterd, die haalde hij uit een cupcake!

Ken je Dropbox? Je kan er bestanden opslaan zodat je ze niet op jouw computer hoeft te bewaren. Zo kan je ze raadplegen op elk toestel, op elke plaats. Dropbox heeft miljoenen gebruikers wereldwijd. En dat laat zich voelen. In 2014 werd het bedrijf gewaardeerd op meer dan 10 miljard dollar. Een waanzinnig bedrag dat Drew Houston, CEO van Dropbox, in een oogwenk steenrijk maakte.

Zelf zegt Houston dat Dropbox enkel en alleen kon groeien door de goede sfeer. Een optimale sfeer op kantoor bestendigt de groei en neemt de pijnen weg. En daar deed de afbeelding van een eenvoudig gebakje, een cupcake, hem aan herinneren. Ook vandaag maakt Dropbox nog altijd gebruik van de afbeelding van een cupcake.

Sollicitanten die na een uitgebreide procedure goed genoeg bevonden worden voor dit bedrijf ontvangen samen met een brief een… cupcake. Het positieve verhaal probeert de CEO door te trekken van bij de start van een carrière. En met succes want de tevredenheid in het bedrijf is groot.

De vijf waarden van Dropbox:

  1. Beschaam geen vertrouwen
  2. Details zijn belangrijk
  3. Mik steeds hoger
  4. Wij en niet Ik
  5. De vijfde waarde is cupcake

Drew Houston over Dropbox:

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.