Bill Gates steunt energiefonds

Dubbed Breakthrough Energy Ventures, een 20 jaar oud energiefonds geruggesteund door heel wat grote namen zoals Bill Gates, voegt 1 miljard dollar kapitaal toe. Daarmee willen ze de zoektocht naar groene energieën versnellen.

Bill Gates en tien andere gefortuneerden maakten bekend dat er 1 miljard dollar aan hun energiefonds wordt toegevoegd. Onder de investeerders vinden we bekende namen terug zoals Jeff Bezos van Amazon, Richard Branson van Virgin, Jack MA van Alibaba maar ook de grootste gastrader John Arnold en de Arabische Prins Alwaleed Bin Talal.

De bedoeling van de investeerders is om met hun fonds geld te pompen in risicovolle lange termijn technologieën met als doel de schadelijke gassen binnen onze atmosfeer tot een minimum te herleiden. Waarschijnlijk zullen bedrijven actief in bepaalde sectoren zoals de opwekking en opslag van elektriciteit, landbouw en transport, gesteund worden. Maar veel duidelijkheid is er momenteel nog niet.

Vorig jaar verzamelde Bill Gates de investeerders in de Breakthrough Energy Coalition met als doel meer geld in het fonds te steken. Deze concrete stap werd nu gezet. “Ik ben vereerd als ik kan samenwerken met deze investeerders binnen organisatie met zoveel slagkracht”, aldus Bill Gates. “Ons doel is om ondernemingen te bouwen die de volgende generatie aan betrouwbare, betaalbare en propere energie helpen”.

Bill Gates’ mening over duurzame energie wordt overigens niet door iedereen geapprecieerd. In het verleden veroordeelden heel wat ondernemers zijn uitspraken over de huidige inspanningen. Toen zei Gates dat hij lage verwachtingen had over de jongste evoluties: zonne-energie, nucleaire energie en elektrische wagens, die dingen gaan de opwarming van de aarde niet oplossen, aldus een pessimistische Gates.

(Bron: livemint.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.