Cisco koopt AppDynamics

Appdynamics uit San Francisco wordt overgenomen door Cisco Systems. Met de overname is in totaal 3,7 miljard dollar gemoeid. Appdynamics analyseert prestaties van mobiele apps. Voor Cisco is het de tweede grote overname op korte tijd. Eerder nam het al Jasper Technologies over voor 1,4 miljard dollar.

Begin dit jaar prijkte AppDynamics nog op tal van lijstjes. Het bedrijf werd een gouden publieke toekomst toegedicht en het was wachten op de IPO. Maar door toenemende aanloopverliezen wordt gekozen voor een andere koers. Een beursgang is dus van de baan.

Lees meer: Trekken deze technologiebedrijven in 2017 naar de beurs?

AppDynamics ontstond in 2008 en groeide pijlsnel. In 2015 was er een wissel van de macht. Toen nam Chuck Robbins het roer over van John Chambers. De overname, die pas in het derde kwartaal van 2017 wordt gefinaliseerd, werd goed ontvangen op de beurs. Cisco noteerde onmiddellijk 1,1 procent hoger.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.