9 Appleproducten die de wereld veranderden

Nieuwe technologieën hebben een grote impact op onze wereld en de economie. Vandaag kijken we daar al lang niet meer van op. Apple introduceerde zo enkele apparaten die onze levens veranderden. Dit zijn 9 Appleproducten die de wereld voorgoed veranderd hebben.

1. Apple Computers

In 1976 introduceert Apple hun eerste computer. Steve Jobs en Steve Wozniak bouwen een computer binnen een houten frame. Er werden er maar 200 stuks van gemaakt. En de prijs, die bedroeg een stevig 666,66 dollar.

Lees meer: Warren Buffett investeert eindelijk in Apple

2. Apple Lisa

Een sprongetje voorwaarts naar 1983. The Apple Lisa ging vlot over de toonbank. Met ongeveer 100.000 exemplaren was dit een van Apples eerste topproducten. Qua vernieuwing lag dit toestel mijlenver voor op de eerste MS-DOS besturingssystemen. Hoewel velen dachten dat de computer genoemd was naar Jobs dochter Lisa, bleek het de afkorting te zijn voor Local Integrated System Architecure.

3. Macintosh Portable

De eerste draagbare computer van Apple, gelanceerd in 1989, was nog niet bepaald een Macbook Air. Met 1 megabyte aan RAM-geheugen woog dit ding als lood. De kostprijs was ook al niet van de poes. De Macintosh Portable kostte 7.300 dollar.

4. Newton MessagePad

Een iPad avant la lettre: geboortejaar 1993. Het was niet alleen een voorloper voor de iPad maar zelfs voor de PDA’s (wie kent die nog?). Een tablet waarop je aantekeningen kon bij houden en die de kracht van een computer had.

5. iPod Classic

De eerste Apple iPod dateert uit 2001. Steve Jobs was uitzinnig dankzij dit product. Dit is volgende de legendarische CEO de bestaansreden van Apple.

6. iPhone

Nog zo’n iconisch product is de allereerste iPhone uit 2007. Dit is de eerste smartphone waarvoor mensen urenlang gingen aanschuiven. Heel wat elementen die nu ingeburgerd waren werden op spectaculaire wijze opgenomen in deze eerste iPhone.

7. Apple TV

De Apple TV werd niet geapprecieerd bij de lancering in 2007. Een slim apparaat gekoppeld aan jouw TV, wie zat daar nu op te wachten. Nu kunnen we gerust zeggen dat Apple TV heel wat voor was op zijn tijd.

8. Siri

Techneuten hebben het al enkele jaren over de spraaktechnologie en de disruptieve kracht ervan. Apple besefte dit al in 2011 met de release van Siri. Deze intelligente persoonlijke assistent was ingebouwd in de iPhone 4s en kende een stijgende populariteit. Siri vind je ondertussen ook terug op de laptops van Apple.

9. Apple Watch

De Apple Watch was absoluut niet de eerste smartwatch. Maar door zijn goede samenwerking met de andere Apple producten was het een van de meest succesvolle lanceringen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.