Materiële of tastbare investeringen

De meeste beleggingsproducten zijn immaterieel activa, of niet tastbare investeringen. Aandelen, opties, obligaties en zelfs digitale munten kan je wel in je bezit hebben, maar je kan deze niet voelen, aanraken en zien. Niet iedereen voelt zich even comfortabel om geld te stoppen in niet tastbare beleggingsproducten. Ben jij ook zo iemand? Dan kan je jouw vermogen investeren in materieel actief of tastbare beleggingen.

Vastgoed

Het meest gekende vaste actief om in te investeren is waarschijnlijk vastgoed. Hier zijn heel wat mogelijkheden, we sommen er enkele voor je op:

Een woning

Veel mensen die in een tastbaar beleggingsproduct willen investeren, kiezen er dan ook voor om in vastgoed te investeren. Je kan bijvoorbeeld een rijhuis, een appartement of een vrijstaande woning kopen en dit pand verhuren. Ook kan je ervoor kiezen om het pand met winst te verkopen. Je verbouwt de woning, je zet het pand voor een hogere prijs op de markt en met enig inzicht en kunde maak je wat winst. (lees meer: Waarom zou je in een woning investeren?)

Een commercieel pand

Heb je minder interesse in de woningmarkt en heb je meer vertrouwen in de commerciële vastgoed markt? Dan kan je er voor kiezen om een commercieel pand te kopen en dit te verhuren. Een commercieel pand kan een winkelpand zijn, maar ook een kantoorgebouw. Vind je een commercieel pand op een gunstige locatie, dan is de kans groot dat je een goed betalende huurder vindt. Met een redelijke huurprijs verdien je zo geld met jouw tastbare investering.

Lees meer: Hoe selecteer je commercieel vastgoed om in te investeren?

Een vakantiehuis

Heel wat particuliere beleggers investeren (een deel van) hun vermogen in een vakantiehuis. Dit heeft twee grote voordelen. Ten eerste je verdient geld door de verhuur van het vakantiehuis. Ten tweede heb je zelf een vakantieadresje waar je van kan genieten. Ook zijn er mogelijkheden om te investeren in een vakantiewoning in het buitenland.

Lees meer: Investeren in een vakantiewoning: wat moet je weten?

Landbouwgrond

Ook het investeren in landbouwgrond kan lucratief zijn. Hier heb je wel wat meer specifieke kennis voor nodig, maar het kan zeker een goede investering zijn. En omdat je landbouwgrond aan kunt raken, is ook dit een fysiek beleggingsproduct. Beleggers die liever in fysieke producten investeren, vinden dit beleggingsproduct dan ook erg interessant.

Lees meer: Is investeren in landbouwgrond wel de moeite?

Goud, Zilver en Diamanten

Vastgoed kan dan wel tastbaar, je kan het niet zomaar meenemen of bij je houden. Edelmetaal en edelstenen daarentegen zijn veel ‘handigere’ investeringen. Goud is bijna niet weg te slaan uit elke beleggingsportefeuille en het blijft al eeuwenlang behoorlijk waardevast. (lees meer: Alles wat je moet weten over het kopen, verkopen en traden van goud). Zilver blijft de runner up, maar is daarom niet minder interessant. (lees meer: Investeren in zilver, het nieuwe goud).

Maar ook diamanten zijn tegenwoordig erg in trek. En dat is niet zomaar. (lees meer: Investeren in diamanten? Daar zijn genoeg goede redenen voor!)

Antiek & kunst

Koop je de juiste antieke meubels en woonaccessoires, dan kun je hier veel geld mee verdienen. Wat het investeren in antiek zo leuk maakt, is dat je soms echt goede koopjes kunt vinden. Ga je naar een rommelmarkt en heb je een beetje geluk, dan kom je zomaar een geweldig item tegen voor een hele lage prijs. Dit item kun je later voor een veel hogere prijs verkopen om flinke winst te maken. Je kunt je op allerlei soorten antiek richten, maar ook op een specifieke niche in de antiek wereld. Denk hierbij aan antieke meubels, antieke woonaccessoires, antiek servies of antieke sieraden. (lees meer: Met deze tips kan iedereen succesvol investeren in kunst)

Oldtimers

Een investering waar je zelf in kan zitten, da’s pas leuk. Oude wagens die de stempel oldtimer verdienen blijken niet zelden een prima investering. (lees meer: Investeren in oldtimers: wanneer oud goud wordt)

Wijn & Whisky

Tot slot kun je er ook voor kiezen in wijn te investeren. Wijn is een heel ander soort beleggingsproduct dan vastgoed en landbouwgrond, maar ook dit product is tastbaar. Koop je wijn uit de juiste jaren, sla je de wijn op de beste manier op en verkoop je de oude wijnen op het juiste moment, dan kan je best wat rendement halen (of een lekkere fles drinken). Bovendien is het niet verkeerd een goedgevulde wijnkelder te hebben, mocht je een feestje geven en een bijzondere wijn willen schenken. Wel is het een must om de wijn op de juiste manier te bewaren, want alleen dan stijgt de wijn in waarde. (lees meer: Hoe kan je in wijn beleggen?)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.