Lego: een betere investering dan goud

Op de beurs spelen kreeg een compleet nieuwe invulling toen bleek dat investeren in Lego beter loont dan pakweg aandelen of goud. Tussen 2006 en 2016 steeg de goudprijs jaarlijks met 8,5 procent terwijl Lego-pakketten maar liefst 12 procent in waarde toenamen. Dus laat die goudstaven voor wat ze zijn en focus je op de gele punthoofden.

De kans dat je met wat grijze blokjes gaat scoren is zeer klein. De doorsnee Lego-bouwdozen hebben geen enkele waarde, noch voor verzamelaars noch voor beleggers. De wet van vraag en aanbod duiden op een complete desinteresse. En toch slagen beleggers en investeerder er in om grof geld te verdienen met Lego. Hoe pakken ze dit aan?

Lego komt in vele vormen, dozen en pakketten. Sommige zijn beperkte oplages met een aparte stijl. Bijvoorbeeld de Ultimate Collector’s Millennium Falcon, een bouwdoos geïnspireerd door de Star Wars-films, kostte in 2007 toch al snel 400 euro. Een grote bouwdoos met tientallen kleine stukjes en een grote verzamelwaarde trok al snel de aandacht. Momenteel wordt ze verkocht aan ruime 3200 euro, ofwel acht maal de prijs in amper 9 jaar tijd.

En er zijn tal van voorbeelden die een significante meerwaarde laten optekenen. De Taj Mahal haalde tien keer zijn oorspronkelijke prijs tijdens een online veiling. Bij investeerders in Lego is de Café Corner stilaan legendarisch want deze set ging door het dak met een stijging van 2.230 procent op iets minder dan 10 jaar tijd. Heel wat collectioneurs van Lego slaagden er in om van hun hobby een fulltime job te maken.

Niet alleen oude of zelfs vintage sets halen hoge verkoopprijzen. Ook voor relatief nieuwe sets wordt met plezier cash neergeteld. Zo tekende experts al rendementen op van 36 procent na elf maanden en dit voor een set die kort daarvoor vrij in de winkel te verkrijgen was.

 

(bron: time.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.