Investeren in mobiele apps

Beleggers zijn steeds op zoek naar nieuwe markten om hun centen te investeren. Met wereldwijd meer dan drie miljoen mobiele apps, lijkt dit een markt die door investeerders niet over het hoofd mag worden gezien. Het aanbod aan mobiele apps is zeer ruim, maar niet alle apps zijn het investeren waard. Hoe kies je de juiste mobiele apps om je centen in te beleggen?

Mobiele app zelf ontwikkelen

Uiteraard kan je zelf aan de slag. Heb je een goed idee voor een app en ben je technisch sterk onderbouwd? Dan kan je eventueel via een online cursus leren hoe je stap voor stap je eigen app ontwikkelt. Deze kun je enerzijds aanbieden tegen een bepaalde kost. Of je kunt er anderzijds ook voor kiezen om je app gratis aan te bieden en via advertenties inkomsten te genereren.

Heb je reeds een bestaande onderneming? Dan kan, naast het bouwen van een goede website, een interessante app ook nuttig zijn. Deze genereert misschien niet rechtstreeks inkomsten, maar kan onrechtstreeks wel verwijzen naar jouw onderneming. Als schoonheidsspecialiste kan je bijvoorbeeld een make-over app ontwikkelen, als copywriter maak je een spellingsapp, wees creatief.

Lees meer:Waarom moeten jongeren zo snel mogelijk aan de slag met beleggen?

Mobiele gaming apps

Gaming apps zijn alsmaar populairder. Volgens recente statistieken blijkt dat ruim één vierde van de geïnstalleerde mobiele apps, gaming apps zijn. Als investeerder lijkt het dus interessant om je pijlen op deze markt te richten. Denk aan populaire spelletjes zoals Fruit Ninja of Subway Surfer.

Het spelletje Candy Crush Saga is wereldwijd het meest geïnstalleerde spelletje via mobiele app. Deze app werd ontwikkeld door het beursgenoteerde bedrijf Activision Blizzard. Het aandeel verdrievoudigde op vijf jaar tijd zijn waarde. Na een stevige correctie staat het nu op een meer realistische koers die het investeren waard maakt. Het bedrijf blijft nieuwe spellen ontwikkelen op de brede markt van de video games.

Sociale media apps

Het gebruik van sociale media via apps is ondertussen volledig ingeburgerd. Steeds minder vaak gaan mensen via hun vaste computer naar hun sociale online profielen. Apps zoals Snapchat of Instagram worden zelfs hoofdzakelijk via mobiele apparaten gebruikt. Diversifiëren in de aandelen van Snapchat of Facebook bieden mooie kansen voor wie wenst te investeren in mobiele apps.

Mobiele shopping apps

Shopping met behulp van een simpele swipe en vlotjes betalen via je bancontact app. Het wordt steeds populairder. Bedrijven als Amazon, Zappos of Aliexpress zijn hier grote koplopers. Ook banken- of betalingsapps die op deze trend inspringen kunnen eventueel grote kanshebbers zijn voor toekomstige cashflows.

Fondsen en ETF’s

Vergeet ook de trackers en fondsen niet. Hou je er zelf niet van om individuele aandelen op te volgen? Dan kies je beter voor fondsen of trackers die zich toespitsen op de markten die jij wenst te volgen. Fondsen zijn vaak iets actiever beheerd dan trackers. Ze kosten in aankoop en beheerloon gemiddeld iets meer dan trackers, maar ze spelen wel in op de constante verandering van de markt. Met trackers koop je vaak een vaste selectie van aandelen met een specifieke weging in de korf. Het beheer is iets minder flexibel, maar de kosten zijn ook in verhouding lager dan bij een fonds.

Lees meer: Welke soorten trackers of ETF’s bestaan er?

Een paar voorbeelden van fondsen of trackers die gedeeltelijk of volledig beleggen op de markt van de mobiele apps zijn:

  • FactorShares Trust PureFunds Video Game Tech ETF
  • PureFunds ISE Mobile Payments ETF
  • Fidelity Funds – Global Technology Fund

Denk breed wanneer je overweegt om in mobiele apps te beleggen. Het is een nieuwe markt met een grote mogelijkheid tot expansie. Kies voor bedrijven die actief zijn op meerdere markten of voor fondsen of trackers voor voldoende diversificatie in je portefeuille.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.