Investeren in zilver, interessanter dan goud?

Investeren in zilver wordt misschien wel het nieuwe goud. Analisten wagen zich steeds vaker aan boude uitspraken over het edelmetaal. Het lijkt stilaan tijd voor de eeuwige tweede om het goud van de troon te stoten. En de onzekerheden geven de populariteit van zilver nog een stevige duw in de rug. Benieuwd waar dit zal eindigen.

2de plaats voor zilver?

De aantrekkingskracht van goud is bijna niet meer te omschrijven. Al eeuwenlang krijgt het edelmetaal magische krachten toegekend, niet enkel door Azteken en Spaanse veroveraars maar ook die goedgeïnformeerde beleggers. Zilver leek gedoemd tot een eeuwige tweede plaats, het schavotje tussen goud en brons werd al gereserveerd. Maar door de grote populariteit van het goud, een té grote vraag en geboost door een beperkt aanbod, haalt zilver nu toch stevig uit.

Lees meerBeleggen in goud: de voor- en nadelen op een rijtje

Heel wat voordelen om te investeren in zilver

Beleggen in zilver heeft zo wel wat voordelen ten opzichte van goud. Je zou zilver het goud van de arme man kunnen noemen. De instapprijs voor fysiek zilver ligt immers een stuk lager dan voor goud. De verhouding tussen goud en zilver bedraagt ongeveer één op tachtig. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zilver een bredere basis begint aan te spreken. Steeds meer investeerders en beleggers lonken dan ook naar het argentum.

Onzekere markten duwen beleggers naar risico-beperkte producten. Goud is altijd al een koploper geweest voor beleggers die het risico schuwen. Hoe donkerder de financiële tijden, hoe steviger het eraantoe ging op de goudmarkt. Maar nu komt dus ook zilver op de radar als een soliede belegging voor ieders portemonnee. En je kan er nog een goede zaak meedoen ook. Een kleiner aanbod aan zilver zorgt voor heftigere stijgingen en dalingen van de prijs. De meeste beleggers in zilver zien deze investering, net zoals bij goud, de aankoop van zilver als een lange termijn investering.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.