Vooruitzichten goud- en zilverprijzen

Goud en zilver, momenteel de grote winnaars op de markt staan nog betere tijden te wachten. Onder invloed van de Brexit haalt de zilverprijs nu al een hoger niveau dan de voorspelling voor het einde van het jaar. Experts verwachten nog een stevige stijging voor zowel goud als zilver tot eind 2017. Mooie vooruitzichten voor al wie edelmetalen een warm hart toedraagt.

Met een prijs die fluctueert rond de 21 dollar doet vooral zilver het uitstekend. Eind volgend jaar kan een koers van ongeveer 24 dollar haalbaar zijn. Hoewel de zilvermarkt stukken kleiner is dan de goudmarkt, stijgt de aantrekkelijkheid van zilver gestaag. De gekke bokkensprongen neemt de belegger in zilver voor lief.

Goud doet het ook meer dan voortreffelijk met een prijs van 1357 dollar. Vooral de Chinese belegger blijven verzot op goud. Goudtrackers kochten de afgelopen maanden al meer dan 500.000 kilo goud. Trackers volgen de koersen nauwgezet op in de hoop forse winsten te boeken voor de achterliggende beursgenoteerde fondsen.

De aantrekkingskracht voor goud en zilver verklaren we vooral vanuit de onzekere tijden. Na de Brexit nam de interesse voor zowel goud als zilver exponentieel toe. Daarnaast krijgt ook de bankensector nog een stevige oplawaai. De bankaandelen noteren dalende koersen en dat wakkert de vrees en argwaan enkel maar aan. Zit er een nieuwe bankencrisis aan te komen? De zaak Optima zal het vertrouwen in banken ook geen goed gedaan hebben.

Lees meerLonden wil fysiek goud verhandelen op de beurs

Uiteraard liggen ook de lage rentevoeten op spaarrekeningen aan de basis van de vlucht. Spaarders zoeken nog steeds naar alternatieven voor het makkelijke spaarboekje. Milde risico’s en met wat meeval een rendement is ook van tel voor goud. Zilver voldoet minder als surrogaat omwille van de volatiliteit. Zekerheid, meer verlangt de belegger in goud en zilver momenteel niet.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.