Hoe ook jij kan investeren in lithium

Lithium is een zacht, zilverwit metaal, gekend voor de reactieve en hoogst ontvlambare eigenschappen. Zijn unieke chemische profiel maakt het tot het lichtste metaal. Lithium ken je misschien het best van de batterijen in heel wat elektronische apparaten. Maar lithium wordt ook vaak gebruikt in industriële toepassingen, wat het een attractief metaal maakt voor beleggers.

Lithium als investering wekt heel wat interesse door de groeiende vraag naar energie-efficiënte technologieën. Lithiumbatterijen, een soort die veel efficiënter is dan de klassieke batterij, krijgen af te rekenen met een stijgende populariteit dankzij de automotive en elektronicasector. Het beperkte aanbod is een andere aantrekkelijke factor dat dit metaal als een potentieel lucratieve investering bestempelt.

Voor zij die actief willen investeren in lithium zijn er drie belangrijke opties op de markt. Het fysieke product in huis halen heeft weinig zin. Maar investeerders kunnen wel terecht bij een aantal bedrijven. Vaak zijn dit ondernemingen gespecialiseerd in een aspect van de lithiumproductie. Een andere manier om te investeren in lithium is het aankopen van een lithium ETF die toegang geeft tot een korf van producenten.

Lees meer: Wat zijn ETF’s of trackers?

Grosso modo zijn er dus 2 manieren om te investeren in lithium. De ETF’s en de aandelen.

Wat zijn lithium ETF’s?

Exchange traded funds kunnen een efficiënte manier zijn om toegang te krijgen tot het lucratieve lithium. Het populairste product op de markt is Global X Lithium ETF (LIT). Heel wat investeerders kiezen voor dit product om te beleggen in Lithium. Deze ETF omvat een wereldwijde portfolio van bedrijven met een focus op lithium. Van mijn- en ontginningsbedrijven tot lithium-ion batterijproducenten.

Hoe je lithium aandelen kan kopen

Er bestaat een ruim scala aan bedrijven die lithium nodig hebben voor hun business. Een van de grootste is Sociedad Quimica y Minera (SQM), een Chileense producent van plantenvoeding. Een andere is FMC Corporation (FMC), een zeer gediversifieerd bedrijf met een sterke focus op zeldzame metalen. Rockwood Holdings (ROC) is nog zo’n prominente speler met een sterke focus op de productie van lithium.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.