Investeren in lithium

Lithium is een zacht, zilverwit metaal, gekend voor de reactieve en hoogst ontvlambare eigenschappen. Zijn unieke chemische profiel maakt het tot het lichtste metaal. Lithium ken je misschien het best van de batterijen in heel wat elektronische apparaten. Lithium wordt dan ook vaak gebruikt in industriële toepassingen, wat het een attractief metaal maakt voor beleggers.

Groeiende vraag

Lithium als investering wekt heel wat interesse door de groeiende vraag naar energie efficiënte technologieën. Hierdoor stijgt ook de vraag naar lithiumbatterijen, die veel efficiënter zijn dan de klassieke batterijen. Vooral dankzij de populariteit in de automotive en elektronicasector. Het beperkte aanbod is een andere aantrekkelijke factor waardoor lithium een potentieel lucratieve investering is.

Voor zij die actief willen investeren in lithium zijn er drie belangrijke opties op de markt. Het fysieke product in huis halen heeft weinig zin. Toch kunnen investeerders gemakkelijk terecht bij enkele bedrijven. Vaak zijn dit ondernemingen gespecialiseerd in een aspect van de lithiumproductie. Een andere manier om te investeren in lithium is het aankopen van een lithium ETF die toegang geeft tot een korf van producenten.

Lees meer: Wat zijn ETF’s of trackers?

Al bij al zijn er dus 2 manieren om te investeren in lithium: ETF’s en aandelen.

Wat zijn lithium ETF’s?

Exchange traded funds kunnen een efficiënte manier zijn om toegang te krijgen tot het lucratieve lithium. Het populairste product op de markt is Global X Lithium ETF (LIT). Heel wat investeerders kiezen voor dit product om te investeren in Lithium. Deze ETF omvat een wereldwijde portfolio van bedrijven met een focus op lithium. Van mijn- en ontginningsbedrijven tot lithium-ion batterijproducenten.

Hoe je lithium aandelen kan kopen

Er bestaat een ruim scala aan bedrijven die lithium nodig hebben voor hun business. Eén van de grootste is Sociedad Quimica y Minera (SQM), een Chileense producent van plantenvoeding. Een andere is FMC Corporation (FMC), een zeer gediversifieerd bedrijf met een sterke focus op zeldzame metalen. Rockwood Holdings (ROC) is nog zo’n prominente speler met een sterke focus op de productie van lithium.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.