Investeren in cannabis

Cannabisaandelen hebben de laatste zes maanden een echte sprint gekend. Sinds de legalisatie in Canada zijn sommige populaire aandelen zelfs verdubbeld in prijs. Misschien denk je dat je hier de trein hebt gemist als belegger. Maar het is nog niet te laat om te investeren in cannabis. Wie wat extra centen aan de kant heeft staan voor nieuwe beleggingen kan alvast best al een plaatsje reserveren in zijn portefeuille voor cannabis.

Canada zet een trend

Sinds Canada de legalisatie voor medicinaal en recreatief gebruik van cannabis volledig heeft goedgekeurd, worden andere landen ook gemotiveerd. In de Verenigde Staten van Amerika is er reeds een gedoogbeleid in bepaalde staten voor medicinaal gebruik. Toch is er op federaal niveau nog steeds geen consensus.

De aankondiging van Cory Booker om zich kandidaat te stellen voor presidentsverkiezingen in Amerika kan ook een impact hebben op het debat. Hij is namelijk ook grote voorstander van een totale legalisatie. Door zijn kandidatuur zal de legalisatie van cannabis zeker een onderwerp worden in de komende presidentsverkiezingen.

Ook tijdens het laatste economische forum in Davos werd cannabis zelfs als volwaardige economische tak besproken. Bruce Linton, de CEO van Canopy (WEEDS) kwam er zijn businessmodel en de legale productie en verspreiding van cannabis promoten.

De expansie begint pas

Vermits andere landen buiten Canada nu ook openstaan voor het legaliseren van cannabis lijkt het alsof er nog een lange groeiweg te gaan is voor dit product. De cannabisindustrie kan zorgen voor jobs, kan ernstig misbruik en illegale handel tegengaan en zelfs fiscale inkomsten creëren. Overheden over de hele wereld denken ernstig na over de legalisatie van cannabis.

En het product cannabis biedt zoveel meer mogelijkheden dan een eenvoudige joint. Het kan verwerkt worden in olie, thee, om te roken, maar ook in voeding en drank of medicatie. Koekjes, frisdranken, snoep, hartige taart,… of bijproducten zoals ecologische materialen als henneptouw. Het legaliseren van cannabis kan een veel ruimere markt openen waar nieuwe spelers en ondernemers hun plaats in kunnen vinden. Toekomstige beleggingsmogelijkheden zullen er dus nog steeds blijven bestaan!

Lees meerBreekt in beleggersland het gouden W-tijdperk aan: wiet, whisky, wijn en windmolens?

Welke bedrijven zijn koploper?

Een aantal bedrijven hebben reeds een stevige groei gekend maar blijven nog steeds favoriet binnen het cannabissegment. Stelselmatig opbouwen is de boodschap, omdat de bedrijven een groeisprint hebben gehad de voorbije maanden. Een tempering van de koers is eventueel te verwachten, maandelijks een aantal deelbewijzen aankopen gedurende een half jaar tot een jaar is een goede strategie voor risicospreiding.

Canopy Growth Corp

Canopy wordt beschouwd als de pionier onder de cannabistelende en -verwerkende bedrijven. Een aantal maanden geleden deed een grote drankengigant nog een stevige investering in het bedrijf. Iets wat de sterke toekomstige positie alleen maar bevestigt.

Cronos Group

Opgelet, dit aandeel is op korte tijd heel snel gestegen, koop dit niet te duur aan. Cronos Group is een grote speler op de cannabismarkt. Gespreid aankopen is aan te raden. Gebruik technische indicatoren om het juiste instapmoment te kiezen. Cronos is een sterkhouder maar met een relatief volatiele koers.

Tilray Inc.

Een bedrijf waarover de laatste maanden flink wat inkt is gevloeid. Het aandeel heeft in het derde kwartaal van 2018 een enorme stijging op korte termijn gekend. De prijs is ondertussen op een gezonde manier gecorrigeerd. Het bedrijf mikt op een wereldwijde expansie. Een snelle regulering en legalisering van cannabis in de Verenigde Staten en Europa zal de cijfers positief stimuleren.

Trackers en fondsen

Wie liever niet aan stockpicking doet kan kiezen voor trackers of fondsen die op deze markt actief zijn. Zij doen voor jou de technische en fundamentele analyse en zorgen voor een spreiding in je portefeuille. Ondanks de harde stijgingen de laatste maanden biedt cannabis nog steeds een mooie investeringsopportuniteit.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

  1. welke trackers zijn nog te mogelijk te kopen in Belgie ?

    Ik vind ze niet…
    dank u

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.