Enkele redenen om te investeren in diamanten

Vraag het eender welke vrouw: diamanten zijn altijd een goed idee. En nee heren, niet enkel omdat ze er een vrouw mooier laten uitzien, maar ook omdat ze een goede investering zijn. Investeren in diamanten loont nu eenmaal. Let wel, koop niet zomaar ‘een’ diamant.

Einstein leerde nooit wat uit het hoofd. Waarom zou je, dacht hij, alles kan je terugvinden in encyclopedieën. Voor de jongeren: encyclopedieën zijn de papieren voorlopers van Wikipedia. Enfin, voor wie iets niet weet: zoek de kennis waar je ze vinden kan. Geen kaas gegeten van diamanten? Win dus relevante informatie in bij experts en professionals.

Diamanten maken een goede beurt bij beleggers en wel hierom:

1. Heel wat toepassingen binnen heel wat industrieën

De extreme hardheid van diamanten maakt hen tot een zeer gegeerde grondstof. Heel wat industrieën en sectoren maken dankbaar gebruik van diamanten. Wist je dat er zelfs slijpschijven bestaan met elementen uit diamant? Slechts een klein deel van ’s werelds diamanten verdwijnt in ringen of halskettingen. Ongeveer 80% van alle diamanten gaat naar de industrie. Staar je dus niet blind op modetrends.

2. Diamant is een ethische belegging

Verrast? De uitwassen in het verleden waren enorm. Om van die malafide naam af te geraken zette de diamantsector heel wat stappen vooruit. Een zeer strikt certificatensysteem moet de bloeddiamanten voorgoed de wereld uit helpen. Antwerpen, zoals zo vaak, is koploper als het gaat om een meer ethische diamantmarkt.

3. Eenvoudig te bewaren of te vervoeren

Een hoopje diamanten die op de muis van jouw hand passen hebben al snel een waarde van enkele miljoenen euro’s. Probeer maar eens hetzelfde te doen met goud of zilver. Diamanten bewaar je makkelijk zelf of kan je veilig onderbrengen in een kleine bankkluis.

Lees meer: Investeren in diamanten: hierop moet je letten

4. Diamanten worden steeds meer waard

Volgens cijfers uit de diamantsector wordt een diamant, sinds de jaren 50, elk jaar 15 procent meer waard. Experts verwachten een groeiende vraag uit de groeilanden en dan vooral uit de Aziatische regionen en het Midden-Oosten.

5. Stabiliteit op de markt

De vraag blijft en groei bij momenten zelfs wat aan. Industrieën blijven inzetten op diamant voor bepaalde toepassingen. Maar de prijs wordt uiteraard ook bepaald langs de aanbodzijde. En dat is nu net waarom diamant zo interessant is. Het aanbod blijft al gedurende enkele jaren stabiel. Er worden geen grote diamantmijnen meer ontdekt. Komt er dan toch iets piepen, duurt het minstens 10 tot 12 jaar voor zo’n mijn echt operationeel is.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.