Gouden munten kopen

Er zijn twee manieren om in goud te investeren. Je kunt ervoor kiezen indirect in goud te investeren (bijvoorbeeld door in een specifiek fonds te beleggen), maar je kunt er ook voor kiezen direct in goud te investeren. In dit geval koop je fysiek goud, oftewel goudbaren of gouden munten.

Direct in goud investeren: hoe doe je dat?

Wie het prettig vindt om in een tastbaar product te investeren, kiest ervoor direct in goud te beleggen. Dit lijkt lastig, maar in feite is het helemaal niet zo moeilijk om aan fysiek goud te komen. Je koopt goudbaren of gouden munten en je hebt je investering rond. De meeste mensen kiezen ervoor in gouden munten te investeren. Door ook een paar gouden munten te kopen, kun jij direct in goud investeren.

Lees meerBeleggen in goud: hoe begin je eraan?

Je kunt jouw gouden munten bij diverse leveranciers aanschaffen. Wel is het belangrijk je investering op de juiste manier te doen. Wij geven je onderstaand graag drie tips mee om op de juiste manier in gouden munten te beleggen.

Tip 1: Koop jouw gouden munten bij een betrouwbare aanbieder

Zoals al eerder vermeld, zijn er diverse (online) leveranciers die goud verkopen. Het is erg belangrijk om in zee te gaan met een betrouwbare leverancier. Je wil namelijk wel écht goud kopen en uiteraard ook voor de juiste prijs. Ga daarom altijd op zoek naar een betrouwbare (web)winkel om jouw goud te kopen. Vertrouw je een specifieke (web)winkel niet helemaal? Ga er dan liever niet mee in zee, want hier kun je uiteindelijk spijt van krijgen. Alleen als je honderd procent vertrouwen hebt in een leverancier, schaf je hier je goud aan.

Kijk op de website van een leverancier om te achterhalen of deze leverancier betrouwbaar is. Om zeker te weten of een leverancier betrouwbaar is, lees je enkele online reviews over dit bedrijf. Lees je enkel positieve reviews, dan weet je dat je zonder enig gevaar in zee kunt gaan met deze leverancier. Lees je negatieve reviews en kom je zelfs termen als ‘oplichting’ en ‘fraude’ tegen, dan weet je dat je beter op zoek kunt gaan naar een andere goudleverancier.

Lees meerAlles wat je moet weten over het kopen, verkopen en traden van goud

Tip 2: Let op de baarnummers

Als je goud bij een betrouwbare leverancier koopt, hoor je goud met baarnummers te krijgen. Krijg je geen baarnummers? Dan kun je juridisch niet hard maken dat jij inderdaad de eigenaar bent van het goud. Wees daarom altijd op je hoede als er vaag wordt gedaan over baarnummers of als een leveranciers simpelweg weigert goud met baarnummers te verkopen. In dit geval is de kans namelijk groot dat het om oplichting gaat. Er wordt wel goud beloofd, maar dit goud is vanuit juridisch oogpunt niet van jou.

Tip 3: Denk na over de opslag van je goud munten

De meeste mensen die fysiek goud kopen, bewaren hun goud gewoon in huis. Dit is prima, maar sla je munten dan wel goed op. Zeker als je in een grote hoeveelheid gaat investeren, is het geen overbodige luxe om een kluis te kopen voor jouw gouden munten. Deze kluis gebruik je om je goud veilig op te slaan.

Lees meerBeleggen in goud: de voor- en nadelen op een rijtje

Verder is het belangrijk om niet te veel mensen te vertellen dat je in gouden munten hebt geïnvesteerd. Hoe meer mensen je vertelt van jouw investering, des te groter de kans is dat dit nieuwtje bij de verkeerde mensen terecht komt. Als het hele dorp weet dat je goud in huis hebt liggen, is de kans op een inbraak simpelweg groter. Om te voorkomen dat er inbrekers bij je over de vloer komen voor jouw gouden munten, houd je je investering zo veel mogelijk geheim.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.