Gaat goud opnieuw blinken?

Tegenstanders blijven er maar op hameren: goud rendeert niet. Nochtans kende goud een schitterend eerste kwartaal. Met voorsprong het beste kwartaal van de afgelopen 30 jaar. In vergelijking met vorig jaar steeg de waarde met om en bij de 15 procent. Wat zit er nog meer in voor de intelligente belegger?

George Milling-Stanley, een echte goudstrateeg, noemt het eerste kwartaal geen snelle winst maar een duurzaam succes. Volgens de expert kan de goudprijs zeker 100 dollar stijgen voor het eind van dit jaar. Tussen de 1350 en 1375 dollar moet een haalbaar doel worden. Op sterke stijgingen zoals in 2011 zit de analist niet te wachten. Hij ziet liever een jaarlijkse stijging van 100 dollar. Zo’n stijgingen zijn blijvend van aard en maken minder kans op een plotse (en stevige) terugval.

Nog niet te laat om te investeren in goud

Miling-Stanley gelooft dat het nog niet te laat is om te investeren in goud. Amper vijf jaar geleden stond goud makkelijk 500 dollar hoger dan wat nu het geval is. Hij zou dan ook niet verwonderd zijn mocht goud opnieuw die koers kunnen halen. Bovendien duwen de groeimarkten zoals China, de goudprijs ook makkelijker een stuk de hoogte in. Niet enkel onder impuls van de elektronicasector maar ook de vraag naar juwelen beïnvloeden de prijs in positieve mate.

Lees meer: Beleggen in goud? Dit moet je weten over het rendement!

Een beursgoeroe als Warren Buffett vindt het nog steeds een verkeerd idee om te beleggen in goud. Volgens de Amerikaan brengt het edelmetaal nog steeds geen dividend of rendement met zich mee. Duidelijk is dat voorzichtigere beleggers en/of spaarders het niet met Buffett eens zijn. Zij zien in goud nog altijd een risicoloze belegging.

Koffiedik kijken is het nu China zich mengt in de goudprijs. Peking stelde sinds half april 2016 een eigen goudprijs fixing in yian in. Met die eigen referentieprijs hoopt de Chinese overheid meer invloed te kunnen uitoefenen op de globale goudmarkt. Ondanks dat China zowel de grootste importeur als producten van goud is, heeft het weinig tools in handen om op de wereldwijde goudprijs te wegen. De eerste prijs die vastgesteld werd, kwam neer op $ 39,69 per gram. Een miniem verschil met de prijs die we op dat moment in Londen zagen.

(bron: goudstandaard.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.