Fransman vindt 3,5 miljoen euro goud gevonden

In Évreux, een gemeente tussen Rouen en Parijs, vond een man 100 kilo goud in een geërfd huis. De waarde van het goud zou ongeveer 3,5 miljoen euro bedragen. Van een meevaller gesproken.

De gelukkige erfgenaam kreeg de verrassing van zijn leven toen hij 100 kilo goud vond met een waarde van 3,5 miljoen euro. Het huis, waarvan hij net eigenaar geworden was, ligt vlakbij de veilingzaal waar het goud verkocht werd. De vondst omvatte 5000 goudmunten, twee goudstaven van 12 kilo en 37 baren van 1 kilo”, aldus de verantwoordelijk van de veilingzaal. “Alles was ontzettend goed verstopt. Onder meubels, in de linnenkast, in de badkamer. Enfin, het huis zat vol goud”.

De Fransman contacteerde na het vinden van de eerste stukken zijn notaris. Die noteerde alles minutieus en hield een inventaris bij van alle goud. Al snel werd duidelijk dat het goud op een legale manier werd verzameld doorheen de jaren 50 en 60. Alle certificaten waren nog aanwezig in het huis. Tussen 30 oktober en 8 november verkocht de erfgenaam alle goud aan geïnteresseerden.

Lees meer: Beleggen in goudstaven: enkele blinkende tips

Grote winnaar van deze verrassing zou wel eens de Franse staat kunnen worden. Niet alleen innen ze 45 procent aan erfenisrechten. Bovendien gaan ze nog eens na of er geen openstaande schuld is voor het ISF (Impôt de Solidarité sur la Fortune – een verplichte solidariteitsbijdrage op vermogens). Die extra kosten zouden ook wel eens voor rekening van de erfgenaam kunnen zijn.

(bron: lepoint.fr)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.