De geschiedenis van goud

De geschiedenis van goud start reeds in de pre historie. Bij opgravingen van menselijke resten uit het stenen tijdperk, ca. 40.000 jaar geleden, werden kleine hoeveelheden natuurlijk goud ontdekt in grotten in Spanje. Maar was dat het echte begin?

Uiteraard is het moeilijk te achterhalen waar en wanneer precies goud zijn aantrekkingskracht heeft gekregen. Wat weten we wel is dat er al heel wat oorlogen zijn gevoerd over het bezit van goudvoorraden. Het is steeds een status symbool geweest, denk maar aan de vele juwelen en sierraden die door de adel werd gedragen. Onze liefde wordt er mee uitgedrukt.

Lees meer: Waarom goud populair blijft

Geschiedenis van goud
Visual Capitalist

Maar wat maakt goud nu zo gegeerd? In volgende infographic van Visual Capitalist staat een overzicht van de geschiedenis van goud: van de oudheid tot de ‘gold rush’ van een eeuw geleden. Tevens kom je te weten hoe goud een standaard werd, de ‘goud standaard’.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.