Om er in te beleggen gebruik je best het goud in India als graadmeter

Het feit dat Indiërs meer dan 22.000 ton aan goud in hun bezit hebben, toont hun liefde voor het gele metaal. Dit jaar overstijgt de vraag van de Indische markt ruim de grens van 900 ton aan goud. Begrijp de drang naar goud in India als je erin wil gaan beleggen.

Gouden juwelen

Huwelijken zijn de oorzaak van deze goudkoorts in India. Ongeveer 50 procent van alle goud in India zit verwerkt in juwelen. Een zeer belangrijke bron van de bruidsschat. Meer dan de helft van de Indische bevolking is jongen dan 25 jaar en ze verwachten meer dan 15 miljoen huwelijken het komende decennia. Doe de eenvoudige wiskunde en je weet ook wel dat de hang naar goud niet te stoppen is.

Munten en goudstaven

Hoewel de juwelen die gegeven worden tijdens een huwelijk aanzien worden als een belegging, investeren Indische consumenten nog een groot deel van hun inkomen in goudstaven en goudmunten. De reden is eenvoudig: de staven en munten uit goud zijn makkelijker te verkopen dan juwelen. Er hangt ook een lagere emotionele of sentimentele waarde aan vast.

Lees meer: Beleggen in goudstaven: enkele blinkende tips

Heel wat van de munten en staven worden gekocht tijdens festivals zoals het Akshaya Tritiya en Dhanteras wanneer het kopen van goud wordt aanzien als geluksbrengers. Festivals zoals Pongal, Onam en Ugadi in het zuiden, Durga Puja in het oosten, Gudi Pavda in het westen en Baisakhi en Karva Chauth in het noorden zijn ook uitstekende gelegenheden om goud te kopen in India.

Lees meerAlles wat je moet weten over het verhandelen van goud

Een deel van het goud wordt afgestaan aan de goden. Het zou voorspoed en geluk afdwingen. De Sree Padmanabha Swamy tempel in Trivandrum zou maar liefst 22 miljard dollar aan goud huisvesten.

Goud in technologie

Daarnaast is er ook nog het goud gebruikt in de technologiesector. Het bekendste voorbeeld zijn de smartphones. Recent onderzoek wees uit dat er 1 gram goud zit verwerkt in 35 tot 40 mobiele telefoons. Een andere sector waar goud erg belangrijk is: medisch materiaal. Diagnosekits voor malaria bevatten een kleine hoeveelheid goud.

Lees meer: Waarom de Indiase fontein van de jeugd voor een economische explosie zorgt

Omdat er grote hoeveelheden goud in omloop zijn, besloot de overheid een alternatief in het leven te roepen: de Sovereign Gold Bond.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.