Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Goud

Goud, niemand die geïnteresseerd is in investeren en beleggen kan er rond. Beleggen in goud kent zo zijn voor- en nadelen maar als je de geschiedenis van goud kent, dan weet je dat het altijd interessant kan zijn. In een gespreide portefeuille kent het gele edelmetaal een groeiende populariteit. Benieuwd of je er geld mee kan verdienen? Lees dan vooral verder!

Er zijn twee manieren om in goud te investeren. Je kunt ervoor kiezen indirect in goud te investeren (bijvoorbeeld door in een specifiek fonds te beleggen), maar je kunt er ook voor kiezen direct in goud te investeren. In dit geval koop je fysiek goud, oftewel goudbaren of gouden munten.

Het feit dat Indiërs meer dan 22.000 ton aan goud in hun bezit hebben, toont hun liefde voor het gele metaal. Dit jaar overstijgt de vraag van de Indische markt ruim de grens van 900 ton aan goud. Begrijp de Indisch drang naar goud als je erin wil gaan beleggen.

Londen wil meer transparantie aan de dag leggen en denkt erover na om voor het eerst in zijn geschiedenis de goudvoorraden openbaar te maken. Waarom overweegt Londen dit en wat betekent dit voor de toekomst van goud in Groot-Brittannië en elders in de wereld?

Goud kopen of niet, elk jaar opnieuw duiken scherpe prognoses op. “2017 wordt een gouden jaar” of “Waarom je in 2017 goud beter links laat liggen” orakelen sommige sites. Belangrijker dan zo’n voorspelling is begrijpen hoe de goudprijs bepaald wordt. En heel wat factoren spelen hierin een rol.

Een goud zegelring van opa of een prachtige gouden halsketting van een overleden groottante, je vindt er maar niks aan? Toch kunnen deze juwelen, naast hun sentimentele waarde, ook een grote financiële waarde hebben. Veel mensen opteren om hun oud goud van de hand te doen. Maar niet tegen elke prijs, daarom wat tips en adviezen om jouw oud goud te verkopen.

Goud wordt gerespecteerd over de hele wereld voor zijn waarde en rijke geschiedenis. Een geschiedenis die zich uitstrekt over vele culturen en duizenden jaren. Hoewel dit lang geleden lijkt, zijn er ook voor moderne beleggers nog heel wat redenen te ontdekken om in goud te beleggen.

Goud oefent niet enkel op particuliere beleggers een grote aantrekkingskracht uit. Ook overheden en landen zien het nut in om enkele tonnen goud op voorraad te hebben. België staat met 227,4 ton goud net in de top 20. Dit zijn de andere landen met de grootste goudvoorraden ter wereld.

Goud kopen wordt veel aangeraden, de vraag is alleen, hoe verkoop je het weer? Niet om er zomaar van af te geraken maar om een zo hoog mogelijke winst binnen te rijven. 

Van gouden ETF’s tot goudaandelen tot fysiek goud, investeerders hebben nu verschillende opties wanneer het aankomt op beleggen in goud. Maar wat is precies het doel van goud? En waarom zouden investeerders zelfs maar geïnteresseerd zijn in de goudmarkt? Vragen die voor- en tegenstanders al decennia uit elkaar drijven.

In een periode waarin de spaarboekjes haast niets meer opbrengen gaat de spaarder op zoek naar nieuwe vormen van investeringen. Waarom niet beleggen in goudstaven? Ongetwijfeld heb je al van dit type investeren gehoord, maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk? We geven je alvast enkele goede tips als je erover denkt om in goud te beleggen.

In Évreux, een gemeente tussen Rouen en Parijs, vond een man 100 kilo goud in een geërfd huis. De waarde van het goud zou ongeveer 3,5 miljoen euro bedragen. Van een meevaller gesproken.

Beleggen in goud: dat doe je in onzekere dagen. Dat lijkt het adagio voor heel wat beleggers te zijn. De veilige haven van het goud zou velen wel eens kunnen teleurstellen. Het rendement op goud geeft geen zekerheid. Enkel wie een zeer lange beleggingshorizon heeft, kan genieten van het rendement op goud, en dan nog zijn er geen garanties.

Goud begeestert de mens al eeuwen. Wat is er zo speciaal aan dit edelmetaal? Over de hele aardbol is men er gek van en dit al duizenden jaren. Enkel en alleen de waarde bezorgt ons niet die koorts. Er is meer aan de hand. We proberen er een verklaring voor te vinden.

Olympische medailles worden elke twee jaar uitgereikt. Wanneer de volksliederen weerklinken en de tranen vallen, zoomt de camera in op de medaille -vooral het gouden exemplaar- prijkt in alle glorie op het scherm. De vraag die veel kijkers zich op zo’n moment stellen: hoeveel is zo'n gouden olympische medaille nu eigenlijk waard?

Hoe zou je reageren moest iemand je vertellen dat wanneer je in goud investeert, je al jouw dromen kan waarmaken? De informatie bemachtigen die je nodig hebt kan het verschil maken tussen het halen of het missen van jouw doelen. Met dit artikel willen we tips geven om jouw opbrengsten uit goud te maximaliseren.

Beleggen in goud kent van oudsher twee kampen. Zij die ervoor pleiten om goud in hun portefeuille op te nemen om inflatoire krachten de kop in te drukken. Of die er zelfs een reddingsmiddel in zien tegen rampzalige markten. Tegenover de believers heb je een heel ander kamp: zij die voor goud geen plaats zien in een moderne portfolio. Een overzicht van de voor- en nadelen van beleggen in goud.

Tegenstanders blijven er maar op hameren: goud rendeert niet. Nochtans kende goud een schitterend eerste kwartaal. Met voorsprong het beste kwartaal van de afgelopen 30 jaar. In vergelijking met vorig jaar steeg de waarde met om en bij de 15 procent. Wat zit er nog meer in voor de intelligente belegger?

Al vertrouwd met het beleggen in goud? Ben je nieuw in de wereld van het goud en wat weet je écht? Of ben je een doorwinterde goudbelegger op zoek naar wat nieuwe tips? Eigenlijk maakt het helemaal niet uit. We geven jou wat richtlijnen mee die jouw handel in goud lucratiever en eenvoudiger kan maken.

Goud, het enige geld dat men niet kan bijdrukken, zo wordt beleggen in dit edelmetaal wel eens smalend genoemd. Met een prijs die momenteel schommelt rond de 31.000 euro per kilo, oefent goud op heel wat beleggers nog altijd een grote aantrekkingskracht uit.

De geschiedenis van goud start reeds in de pre historie. Bij opgravingen van menselijke resten uit het stenen tijdperk, ca. 40.000 jaar geleden, werden kleine hoeveelheden natuurlijk goud ontdekt in grotten in Spanje. Maar was dat het echte begin?

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 7.619 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden