Audi investeert miljarden in elektrische wagens

Audi heeft zijn beste jaar achter de rug, en nu alles zo vlot loopt: waarom het kalmer aan gaan doen? Na het bekend maken van de operationele winst van 5,2 miljard dollar tijdens het recordjaar 2015, kondigde de Duitse autobouwer aan meer te investeren in elektrische en digitale innovaties.

Dat de automotive sector voor grootse veranderingen staat, is een open deur intrappen. Onder invloed van bedrijven als Tesla en misschien ook Apple, voelen de klassieke autobedrijven de hete adem van die vernieuwers in de nek. Onmiddellijke zorgen zijn er nog niet voor Audi: vorig jaar verkocht het bedrijf uit Ingolstadt maar liefst 1,8 miljoen wagens. Dat zijn er zo’n 3,6 procent meer dan het voorgaande jaar.

In de Verenigde Staten nam de verkoop met 11 procent toe. Volgens CEO Reupert Stadler plant Audi een bijkomende investering van 1 miljard dollar in de VS tegen 2020. Maar deze investering is klein bier als je weet dat Audi ongeveer 3,3 miljard dollar uittrekt voor innovatieve initiatieven voornamelijk gericht op de elektrische en digitale technologieën. Dat de investering eerst een negatief effect op de cijfers zal hebben, dat nemen ze er bij Audi bij. Volgens de Duitse autobouwer is het onontbeerlijk om nu stevig te investeren in deze nieuwe aanpak en focus.

Al sinds 2010 gaat men bij Audi op zoek naar alternatieve krachttechnologieën zoals elektromotoren en hybride-aandrijving. En met resultaat want vanaf 2018 brengt Audi de eerste volledig elektrische SUV in serieproductie.

Overigens goed nieuws voor de arbeidsmarkt in Duitsland want zo komen er maar liefst 1200 jobs bij. En het blijft niet beperkt tot een goede invloed bij Audi ook toeleveringsbedrijven als Samsung en LG plukken de vruchten van deze innovatieve ontwikkelingen. Zij zijn de geprefereerde partners als het gaat om accutechniek.

 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.