Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Grondstoffen

Grondstoffen of commodities palmen een groot stuk van de investeerdersmarkt in. Goud, zilver, of het onbekende palladium, grafeen,… Allemaal kansen, allemaal mogelijkheden. Maar ook olie, cacao, vanille en nog een resem natuurlijke producten kunnen investeerders verleiden.

Nu het kwik weer daalt en de eerste nachtvorst en sneeuw zijn geweest, gaan miljoenen mensen op zoek naar de warmste producten. Twee van de meest begeerde vezels - kasjmier en alpaca – hebben zich verweven tot hoge kwaliteit modeproducten. Welke wint het op het gebied van investering en welke op het gebied van warmte?

Er zijn twee manieren om in goud te investeren. Je kunt ervoor kiezen indirect in goud te investeren (bijvoorbeeld door in een specifiek fonds te beleggen), maar je kunt er ook voor kiezen direct in goud te investeren. In dit geval koop je fysiek goud, oftewel goudbaren of gouden munten.

Investeren kan natuurlijk ook in diamanten. Verblind door de schoonheid van een diamant worden er vaak fouten gemaakt bij een investering in diamanten. We sommen een top 5 van gemaakte fouten op.

Heel wat mensen die in grondstoffen willen beleggen, denken hierbij in vaak in het investeren in goud. Toch kan het ook interessant zijn om in zilveren munten en/of zilverbaren te investeren. In sommige gevallen kan een investering in zilver zelfs interessanter zijn dan een investering in goud. Lees hier waarom.

Diamanten kunnen een zeer goede investering zijn. Diamanten zijn er echter in veel soorten en maten. Zorg er dus voor dat je weet wat de waarde van een diamant is voordat je besluit ze te kopen als investering.

Het feit dat Indiërs meer dan 22.000 ton aan goud in hun bezit hebben, toont hun liefde voor het gele metaal. Dit jaar overstijgt de vraag van de Indische markt ruim de grens van 900 ton aan goud. Begrijp de Indisch drang naar goud als je erin wil gaan beleggen.

De prestaties van goud en zilver op onder andere futuremarkten is beïnvloed door alledaagse factoren zoals internationale en lokale vraag en groeiprognoses. Daarnaast zijn er ook exceptionele gebeurtenissen die hun invloed kunnen hebben op goud- en zilverprijzen zoals de Amerikaanse verkiezingen of internationale politieke kwesties. We bekijken even hoe beide metalen kunnen presteren in 2017.

Londen wil meer transparantie aan de dag leggen en denkt erover na om voor het eerst in zijn geschiedenis de goudvoorraden openbaar te maken. Waarom overweegt Londen dit en wat betekent dit voor de toekomst van goud in Groot-Brittannië en elders in de wereld?

Lithium is al een tijdje één van de populairste goederen op de markt. Dat hoeft niet echt te verbazen: het aanbod is relatief beperkt en de vraag stijgt astronomisch. Lithium is dan ook een kernonderdeel van de Lithium-ion accu die gebruikt wordt bij elektrische wagens zoals de modellen geproduceerd door het populaire Tesla van Elon Musk.

Vraag het eender welke vrouw: diamanten zijn altijd een goed idee. En nee heren, niet enkel omdat ze er een vrouw mooier laten uitzien, maar ook omdat ze een goede investering zijn. Investeren in diamanten loont nu eenmaal. Let wel, koop niet zomaar ‘een’ diamant.

Beleggen in olie, enkel iets voor professionele investeerders? Niet noodzakelijk! Aandelen zijn er voor iedereen ook voor de kleine belegger. En sommige grote spelers keren zelfs een dividend uit. Laten we even beginnen bij het begin: dit is wat je moet weten over beleggen in olie.

Goud kopen of niet, elk jaar opnieuw duiken scherpe prognoses op. “2017 wordt een gouden jaar” of “Waarom je in 2017 goud beter links laat liggen” orakelen sommige sites. Belangrijker dan zo’n voorspelling is begrijpen hoe de goudprijs bepaald wordt. En heel wat factoren spelen hierin een rol.

Een goud zegelring van opa of een prachtige gouden halsketting van een overleden groottante, je vindt er maar niks aan? Toch kunnen deze juwelen, naast hun sentimentele waarde, ook een grote financiële waarde hebben. Veel mensen opteren om hun oud goud van de hand te doen. Maar niet tegen elke prijs, daarom wat tips en adviezen om jouw oud goud te verkopen.

Goud wordt gerespecteerd over de hele wereld voor zijn waarde en rijke geschiedenis. Een geschiedenis die zich uitstrekt over vele culturen en duizenden jaren. Hoewel dit lang geleden lijkt, zijn er ook voor moderne beleggers nog heel wat redenen te ontdekken om in goud te beleggen.

Goud oefent niet enkel op particuliere beleggers een grote aantrekkingskracht uit. Ook overheden en landen zien het nut in om enkele tonnen goud op voorraad te hebben. België staat met 227,4 ton goud net in de top 20. Dit zijn de andere landen met de grootste goudvoorraden ter wereld.

Goud kopen wordt veel aangeraden, de vraag is alleen, hoe verkoop je het weer? Niet om er zomaar van af te geraken maar om een zo hoog mogelijke winst binnen te rijven. 

Van gouden ETF’s tot goudaandelen tot fysiek goud, investeerders hebben nu verschillende opties wanneer het aankomt op beleggen in goud. Maar wat is precies het doel van goud? En waarom zouden investeerders zelfs maar geïnteresseerd zijn in de goudmarkt? Vragen die voor- en tegenstanders al decennia uit elkaar drijven.

In een periode waarin de spaarboekjes haast niets meer opbrengen gaat de spaarder op zoek naar nieuwe vormen van investeringen. Waarom niet beleggen in goudstaven? Ongetwijfeld heb je al van dit type investeren gehoord, maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk? We geven je alvast enkele goede tips als je erover denkt om in goud te beleggen.

Er zijn veel verschillende redenen waarom het een goede keuze is om te investeren in diamanten. De laatste jaren hebben diamanten, door velen ook wel 'de eeuwige edelstenen' genoemd, hun kracht waargemaakt. Diamanten zijn goed bestand tegen inflatie, schommelingen in valuta en het falen van banken. Diamanten zijn dus een goede zaak om in te beleggen. Maar diamanten zijn niet alleen betrouwbare, crisisbestendige belegparadijsen. Door de wet van vraag en aanbod is de prijs van diamanten erg hoog.

Lithium is een zacht, zilverwit metaal, gekend voor de reactieve en hoogst ontvlambare eigenschappen. Zijn unieke chemische profiel maakt het tot het lichtste metaal. Lithium ken je misschien het best van de batterijen in heel wat elektronische apparaten. Maar lithium wordt ook vaak gebruikt in industriële toepassingen, wat het een attractief metaal maakt voor beleggers.

In Évreux, een gemeente tussen Rouen en Parijs, vond een man 100 kilo goud in een geërfd huis. De waarde van het goud zou ongeveer 3,5 miljoen euro bedragen. Van een meevaller gesproken.

De krant South China Post publiceerde wat opmerkelijke cijfers over de winsten die de Chinese windenergiebedrijven boekten. In een nieuwe studie voorspellen experts rendementen van 25 tot 64 procent voor 2016. Wat is de reden voor zoveel optimisme?

Onzekere tijden? Dan zie je een groeiende vraag naar tastbare beleggingen. De eerste reflex is een belegging in goud maar een investering in diamanten kan net zo interessant zijn. Diamanten zijn een tijdloze investering met een grote schare fans over de ganse wereld. Bovendien kan je er nog van genieten als je ze verwerkt in een juweel. Geen rendement, maar eerder genot. Is de diamant dan wel jouw aandacht waard?

Beleggen in goud: dat doe je in onzekere dagen. Dat lijkt het adagio voor heel wat beleggers te zijn. De veilige haven van het goud zou velen wel eens kunnen teleurstellen. Het rendement op goud geeft geen zekerheid. Enkel wie een zeer lange beleggingshorizon heeft, kan genieten van het rendement op goud, en dan nog zijn er geen garanties.

Pagina 1 van 2

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden