Geld verdienen aan Chinese toeristen

De enige constante in de wereld van vandaag mag dan nog zijn dat alles tegen ijltempo verandert, waardoor het ook voor beleggers moeilijker wordt om te voorspellen wat in de toekomst al dan niet een hype zal zijn, toch zijn er ook zekerheden waar niemand naast kan kijken. Eén ervan is dat de enorme opgang van de Chinese middenklasse ook voor een steeds grotere stroom Chinese toeristen naar het westen zorgt.

Volgens ons kan je daar een graantje van meepikken door op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq te beleggen in Ctrip.com, de Chinese equivalent van Booking.com.

Kwart van toeristen in Europa is Chinees

Het wereldwijde toerisme heeft de jongste jaren een boost gekregen omdat een steeds groter aantal van de zowat 400 miljoen Chinezen die er tot de begoede middenklasse behoren, op toeristische ontdekkingstocht gaat in het westen. De twee populairste bestemmingen binnen Europa onder de Chinese toeristen zijn Italië en Frankrijk. Die krijgen op jaarbasis respectievelijk naar schatting zowat 1,2 en 1,4 miljoen Chinese toeristen over de vloer.

Lees meerHoe geld verdienen met AirBnB?

Volgens de World Tourism Organisation (WTO) zal in 2020 maar liefst 1 toerist op 4 in Europa een Chinees zijn. Ook in Vlaanderen zouden er jaarlijks nu al zo’n 200.000 Chinese toeristen op bezoek komen. En die kijken bij hun bestedingen niet op een euro meer of minder. Het China Outbound Tourism Research Institute (COTRI), laat dan ook geen gelegenheid voorbijgaan om hotels, restaurants en winkelcentra aan te sporen om Chinees sprekend personeel aan te werven.

Een belegging om daar een graantje van mee te pikken

Kan je als belegger van die gigantische boom profiteren? Volgens de site Market Watch wel. Meer bepaald via het aandeel Ctrip.com dat noteert op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

Ctrip.com is een soort van Chinese ‘Booking.com’. Het bedrijf heeft feitelijk een virtueel monopolie op China’s online reismarkt veroverd. Recent moest de koers een daling ondergaan omdat beleggers vreesden dat de Chinese overheid, die wel vaker in het nieuws komt met ingrepen en reglegevingen rond internetsites, de site strenger aan banden zou leggen waardoor de inkomsten uit de vliegticketbusiness van Ctrip zouden dalen.

Lees meerKoersstijging Spotify gemist? Ook in Tencent Music zit straks veel muziek! 

Maar toch blijft het potentieel gigantisch want hoewel de Chinezen dankzij Alibaba, Tencent en Baidu eigenlijk al zowat alles via internet doen, blijft het online boeken van reizen iets wat veel Chinezen nog moeten ontdekken. nog niet helemaal ingeburgerd. De koers van het aandeel schommelde de laatste tijd tond de 50 dollar, terwijl het zes maanden eerder 10 dollar meer waard was. Kortom, het is een onbekend aandeel met potentieel, aldus Market Watch.

Geert Degrande

Geert Degrande is al 37 jaar actief als freelancejournalist, copywriter, blogger, vertaler en ghostwriter. Economie en finance en HR zijn zijn belangrijkste specialisatiedomeinen. Hij heeft als eindredacteur van Test-Aankoop Invest, als redacteur van CFO Magazine en FD Magazine en als redacteur van Logic-Immo ook ruime ervaring in de financiële- en de vastgoedwereld.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.