Nederlandse euro wordt Belgisch

Een van de oudste Nederlandse bedrijven komt in Belgische handen. De KNM, de Koninklijke Nederlandse munt wordt overgenomen door de Groep Heylen. Daarmee komt het slaan van de officiële Nederlandse euromunten bij Belgen terecht.

KNM was de afgelopen jaren verlieslatend. Groep Heylen neemt de KNM nu over voor 3,6 miljoen euro. CEO Didier Clerx wil het bedrijf opnieuw rendabel maken. Daarvoor doet het bedrijf afstand van het huidige historisch pand. Heel wat wijzigen voor een bedrijf met zo’n lange staat van dienst. De Koninklijke Nederlandse Munt bestaat al sinds 1567.

De verkoop kadert in een grotere Nederlandse operatie. De overheid wil zoveel mogelijk af van de staatsbedrijven. Vandaar ook de tegenkanten tegen de overname van PostNL door het deels Belgische staatsbedrijf bpost. Goed nieuws dus voor Groep Heylen die een van de 10 kandidaten was voor de overname van KNM.

Groep Heylen uit Herentals heeft ervaring met het slaan van munten door de onderaanneming Maucqoy Token Company. Zij maken metalen jetons voor bedrijven.

(bron: De Standaard

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.