Bitcoin investeerder Finman zet door

Van 1000 dollar in geen tijd 100.000 dollar maken. Dat is wat de 13-jarige Erik Finman deed. Vier jaar geleden slaagde hij er in om de waarde van zijn Bitcoin te verhonderdvoudigen. Nu hij 17 is, is het tijd voor de nieuwe fase in zijn leven: ondernemen! Finman investeert in VR headset. Wablief?

Erik Finman deed al op jonge leeftijd aan thuisstudie. Toen zijn ouders geen tijd meer hadden om hem verder te begeleiden, liep hij vooralsnog school. Een groepje pesters zorgen ervoor dat Finman maar zeer kort de lessen bijwoonde. Stoppen met school was een van de beste beslissingen volgens deze tiener. Nu siert hij de covers van Time Magazine en de New York Times.

Logischerwijs is Finman nu een grote voorstander van thuisstudie. Hij deelde al mee dat zijn kinderen nooit naar school zullen moeten gaan. Of zijn succes te maken heeft met zijn eigen opleiding is moeilijk uit te maken. In elk geval kocht hij op eigen houtje Bitcoins. Tussen de 10 en de 12 dollar betaalde hij voor een cryptomunt. Enkele jaren laten was zijn investering een dikke honderdduizend dollar waard.

Met dit leuke startkapitaal, al zeker voor een tiener, ging hij aan de slag. Hij richtte er Botangle mee op, een sociale media app dat mensen opleidt in domeinen die ze zelf niet beheersen. Ondertussen ontwerpt Finman een virtuele realiteitbril. De bril is zoiets als de bekendere Oculus Rift maar dan voor Android telefoons. Slechts een deel van zijn eigen kapitaal investeert hij in deze nieuwe ontwikkeling. Daarnaast startte hij een crowdfunding campagne om nog eens een half miljoen dollar op te halen (wat hij zonder enig probleem ophaalde). Finman hoopt dat zijn bril tegen december 2016 in de winkel ligt.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.