Craig Wright: uitvinder van de Bitcoin?

Afgelopen week verscheen het nieuwbericht waarin een zekere Craig Wright claimt de bedenker van de Bitcoin te zijn. De Australische internetondernemer en techneut beweerde schuil te gaan achter de naam Satoshi Nakamoto, de fictieve uitvinder van de cryptomunt. Nu de man gevraagd wordt naar bewijzen, rijst er echter twijfel.

Al jaren hangt er een zweem van mysterie rond de uitvinder van de Bitcoin. De man begeeft zich op het internet onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto. Snel werd duidelijk dat dit niet zijn echte identiteit is. Vervelend voor de échte Satoshi Nakamoto, de Amerikaanse computerwetenschapper met Oosterse roots werd wekenlang door media belaagd.

In december 2015 dacht zowel Wired als Gizmodo klaarheid te schenken. Ze duiden een zekere Craig Wright aan als bedenker van de Bitcoin. Een inval van de Australische politie en fiscus vond heel wat computers bij de man thuis. En plots was iedereen ervan overtuigd dat ze de bedenker van deze virtuele munt te klissen hadden. Maar nu duiken toch twijfels op.

Wright werd gevraagd om bewijzen voor te leggen. Om aan te tonen dat hij de bedenker was, postte hij zijn digitale handtekening, een middel om jouw identiteit aan te tonen bij bitcointransacties. Maar daar waren experts helemaal niet van onder de indruk. Peter Todd, een ontwikkelaar van Bitcoin noemde het: “Ongeloofwaardig want dit is als het kopiëren van andermans handtekening en vervolgens claimen dat het van jou is.” De bewijzen worden door velen onzin en te flauw genoemd.

Anderzijds wijzen enkele vooraanstaande anonieme figuren uit de Bitcoin-wereld eveneens Craig Wright aan als de bedenker van de cryptomunt. Gavin Andresen van de Bitcoin Foundation steunt Wright eveneens als grondlegger van de Bitcoin. Volgens de BBC komt de Australiër later met meer info die duidelijk zijn verdienste zal staven. Voorlopig moeten we het nu nog doen met deze blogpost: http://www.drcraigwright.net

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.