Indirect investeren in Bitcoin

Wie 2 jaar geleden enkele bitcoin kocht aan € 200, heeft een uitstekende investering gedaan met return van bijna 2000%! De keerzijde van de medaille (of de bitcoin) is natuurlijk dat een dergelijke investering veel risico’s met zich mee brengt. Het gaat nu namelijk goed met de digitale munt, maar is dat in de toekomst nog steeds zo? Wie minder risico wil lopen maar toch interesse heeft om te beleggen in Bitcoin, kan indirect investeren in de Bitcoin.

Koop aandelen

Er zijn diverse manieren om indirect in de digitale munt bitcoin te investeren. De beste en inmiddels ook de populairste manier om indirect in de Bitcoin te investeren, is door de juiste aandelen aan te kopen. Het gaat om aandelen die op een bepaalde manier aan de digitale munt verbonden zijn. Gaat het goed met de Bitcoin, dan gaat het ook goed met deze aandelen. Gaat het minder goed met de Bitcoin, dan is de klap voor de Bitcoin gerelateerde aandelen nog altijd kleiner dan de klap voor de digitale munt zelf.

Lees meerVernietigt Bitcoin op termijn zichzelf?

Wil jij indirect in de Bitcoin investeren? Dan helpen wij je graag op weg. In onderstaande alinea’s lees jij welke drie populaire aandelen op een bepaalde manier aan de Bitcoin verbonden zijn. Je kunt in een van de drie aandelen investeren, maar ook in twee aandelen of zelfs in alle drie de aandelen die hieronder beschreven worden.

BTCS

BTCS is een beursgenoteerde organisatie uit Amerika, die inmiddels wereldwijd opereert. Het bedrijf is een van de eerste beursgenoteerde organisaties die zich op de blockchain richt. Toen andere mensen nog nooit van digitale munten hadden gehoord, verdiepte BTCS zich al in de ecosystemen rond cryptogeld.

BTCS is op dit moment ruim 9 miljoen dollar waard en de waarde van het bedrijf is nog altijd stijgende. Om van de stijgende populariteit van de Bitcoin te profiteren, kun je in BTCS investeren.

BTL Group

Het tweede bedrijf waar je in kunt investeren als je indirect geld wil steken in de Bitcoin, is het Canadese bedrijf BTL Group. Dit bedrijf biedt blockchain diensten aan voor diverse sectoren, waaronder de energiemarkt en de bankensector. Het platform van BTL Group, Interbit, is net opgestart in een pilot en nu al erg populair. Mede door de grote populariteit van dit platform en de hoge verwachtingen die analisten hebben met betrekking tot Interbit, is BTL Group op dit moment 81 miljoen dollar waard.

Coinsilium Group

Het laatste aandeel waar je in kunt investeren om een graantje mee te pikken van de Bitcoin gekte, is het Britse bedrijf Coinsilium Group. Dit is een bekende investeringsmaatschappij die onder andere geld investeert in de blockchaintechnologie rond de Bitcoin. Het is een nieuwe speler in de Bitcoin markt, maar wel een grote partij. Coinsilium Group is momenteel namelijk bijna 4 miljoen Britse pond waard.

Voor wie is het interessant om indirect te investeren?

Wie zijn of haar geld niet in de Bitcoin wil steken vanwege het hoge risico van deze investering, kan er ook voor kiezen om Bitcoin gerelateerde aandelen te kopen. Ook aan deze investering kleeft een bepaald risico, maar dit risico is wel veel kleiner dan een directe investering in de Bitcoin. Gaat het wat minder goed met de digitale munt, dan wordt de aandelenmarkt toch minder hard geraakt dan de markt van de digitale munt zelf. Daarom is het aankopen van Bitcoin gerelateerde aandelen ideaal voor de innovatieve belegger die net wat minder risico wil lopen, maar een grote trend als de digitale munt Bitcoin niet aan zich voorbij wil laten gaan.

Lees meerBitcoin groter dan sommige valuta in Europa in termen van marktkapitalisatie

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.