Bitcoin in 2017 door het dak?

In de loop van 2016 steeg de Bitcoin al 75 procent. De digitale munt kan daar in 2017 nog een fabelachtige 165 procent bijdoen, dankzij Donald Trump en zijn uitgavepatroon. Dat zijn niet onze woorden maar die van Saxo Bank. Volgens de Deense bank kan de Bitcoin de kaap van 2.100 dollar makkelijk overschrijden.

Afhankelijk van het moment fluctueert de Bitcoin nu rond de 760 dollar. Saxo Bank voorspeelt dat Trumps investeringen in infrastructuur, gekoppeld aan het beleid van de Federal Reserve, ervoor zullen zorgen dat de dollar door het dak gaat. Een sterke dollar zal leiden tot een zoektocht naar een alternatieve valuta. En dan springt de Bitcoin op het wereldtoneel.

Lees meer: Bitcoin – Alternatieve of risicovolle belegging?

“Cryptomunten als de Bitcoin zijn blijvers gezien de extreme hoogtes en laagte op de financiële markten de jongste tijd. De Bitcoin profiteert van zo’n chaotische omstandigheden”, aldus Kay Van Petersen, strateeg bij Saxo Bank. “Groeimarkten willen niet onderhevig zijn aan het economische en monetaire beleid van de Verenigde Staten. De block chain technologie vindt ingang en daar zijn goede redenen toe. Geen interesten en een steeds lager risico”.

De goede prestaties van de Bitcoin tijdens de jongste jaren is vooral te danken aan een verhoogde Chinese interesse. Chinese investeerders zoeken naar betere rendementen en vinden die voorlopig bij de cryptomunten.

De onderzoekers erkennen wel dat het een zeer gedurfde stellingname is. De dollar is al zeer lange tijd dé favoriete munteenheid voor internationale instellingen en overheden gezien de relatieve stabiliteit. De Bitcoin is al die tijd behoorlijk volatiel gebleken.

(Bron: fortune.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.