Bitcoin naar €7.000

De prijs voor een bitcoin bereikt nieuwe record hoogten. De digitale munteenheid verhandelde gisteren om 16u47 aan € 6.990. Maar liefst 6,47% hoger dan 24u ervoor.

De prijsstijging van de cryptocurrency is dramatisch, als je rekening houdt dat het nog maar een week geleden onder de €4.700 was gezakt, nadat verschillende traders heel wat fondsen hadden verschoven naar een concurrent bitcoin cash. Maar sedertdien is de situatie helemaal omgeslagen. Bitcoin cash heeft significante verliezen geleden.

De top 10 meest verhandelde digitale munten volgende het stijgend traject van bitcoin door ook te stijgen of op een stabiel niveau te blijven in de afgelopen 24 uur. De globale marktkapitalisatie van cryptocurrencies was € 203,2 miljard.

Verhandeld volume blijft gelijk

De verhoging van de prijs van bitcoin heeft plaatsgevonden zonder een verhoging van het verhandelde volume. Volgens een online publicatie van CoinDesk, zijn de verhandelde volumes niet gestegen sinds 16 november. ‘Een verlaging in het verhandelde volume is niet noodzakelijk een onheilspellend signaal, maar zou kunnen wijzen op een te hoge waardering, investors zijn niet geneigd om vers kapitaal te pompen wanneer bitcoin boven $7.800 verhandelt’.

Verhandeld volume is uiteraard slecht een van de verschillende factoren die de prijs van de bitcoin beïnvloeden. Ook de media aandacht en de mogelijke overheidsregulering duwen de prijzen de hoogte in, vermits zij het pad kunnen effenen voor een algemeen gebruik van de digitale munt.

De Europese Centrale Bank overweegt eveneens om bitcoin te reguleren. Volgens Reuters heeft één van de leden van Raad van Bestuur van de ECB laten weten dat er gepraat over een eventuele regulering van bitcoin trading door centrale banken of de wethouders.

 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.