Bitcoin groter dan bepaalde valuta

Het aantal gebruikers en de marktkapitalisatie van bitcoin is groter dan het fiduciair geld van kleinere landen in Centraal Amerika, Afrika en Europa. De volgende stap voor bitcoin is om de marktkapitalisatie van reservevaluta voorbij te steken, zodat het zich echt kan handhaven als een wereldwijde valuta gebruikt voor mainstream gebruikers en klanten.

De waarheid is dat bitcoin als technologie nog niet kan groeien boven de waarde of het aantal gebruikers van reservevaluta. Diverse problemen met schaalbaarheid dienen nog aangepakt te worden. Eén van deze oplossingen is Bitcoin Core’s Segregated Witness. Als zowel de on-chain capaciteit en de two-layer oplossingen worden uitgebreid en verbeterd, dan zal bitcoin wel degelijk kunnen concurreren met grotere fiat en reserve valuta van de wereld.

Toch heeft heeft het bitcoin netwerk reeds aangetoond om significant te groeien in termen van marktcapitalisatie en wereldwijde gebruikers. Meer bepaald, heeft Blockchain, het populaire bitcoin wallet platform, een verhoging opgetekend van 6 miljoen gebruikers in de afgelopen 12 maanden. Andere wallet platformen zoals Coinbase hebben eveneens een sterke groei gekend.

Coinbase en Blockchain alleen bedienen vandaag bijna 20 miljoen gebruikers. Naast deze dagelijkse gebruikers, bestaan er tevens heel wat investeerders in gereguleerde bitcoin exchange & trading platformen zoals BitFlyer, Bitfinex en Bitstamp.

Volgens een infographic aangeleverd door een gebruiker van de online bitcoin community, is het aantal gebruikers van bitcoin groter dan inwoners van Noorwegen of Finland. De marktkapitalisatie is zelf hoger dan de meerheid van fiat valuta in de wereld. Bitcoin heeft een hogere marktkapitalisatie dan de valuta van: Mongolië, Bolivië, Paraguay, Thailand, Laas, Soedan, Nigeria, enz.

Het belang om Bitcoin schaalbaar te maken voor algemeen gebruik

Bitcoin, zoals voorzien in Satoshi Nakamoto’s originele white paper, was ontwikkeld om als een peer-to-peer electronisch betaalsysteem te functioneren. Door de relatief hoge fees en lange bevestigingstijden is bitcoin sedert 2015 zich beginnen gedragen als digitaal goud. Om bitcoin aantrekkelijk te maken als een algemeen betaalmiddel voor iedereen, moet het toelaten om kleine betalingen op een goedkope, veilige en snelle wijze uit te voeren. Maw, om bitcoin toe te laten te groeien boven de waarde van reserve valuta en zijn gebruikersaantallen te doen groeien, dient het terug te gaan naar de roots: Nakamoto’s originele visie van bitcoin.

Technologisch gezien is bitcoin er nog niet. De open source developers community van bitcoin werkt aan een ‘settlement’ laag boven op bitcoin zodat het zowel kan dienen als digitaal goud als settlement netwerk. Technologieën als Segwit, Lightning en Tumblebit werden zo ontwikkeld dat ze deze tweede laag aan de infrastructuur toevoegen om kleine betalingen voor dagdaaglijks gebruik toe te laten.

Bron: www.cryptocoinsnews.com 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.