Bitcoin haalt opnieuw de mijlpaal

Voor het eerst in 3 jaar steeg de cryptomunt bitcoin tot boven de $ 1000. Verwonderlijk want een kleine maand geleden was 1 bitcoin nog maar 800 dollar waard. De zeer volatiele munt zou nu een sprong voorwaarts maken door Chinezen die angstvallig op zoek zijn naar een alternatief voor de zwakke yuan.

De zomer was op z’n zachtst gezegd de Bitcoin niet zo gunstig gezind. Toen bleek dat hackers met zomaar eventjes 65 miljoen dollar aan bitcoins aan de haal waren geweest, doken de koersen naar beneden. Stelselmatig maakt de digitale munt het verlies weer goed.

Volgens analisten is de remonte te danken aan twee factoren. Enerzijds zoeken heel wat Chinezen naar een middel om hun kapitaal te behouden. De yuan blijft maar dalen ten opzichte van de dollar. En ook de Indiërs vinden hun heil in de bitcoin na wat turbulente monetaire tijden.

Anderzijds jagen ook de onzekere tijden wat wind in de zeilen voor de bitcoinkoersen. Net zoals voor goud zien we dat bitcoins – ondanks de stevige hack- als een veilige haven beschouwd worden.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.