Crowdfunding voor vastgoed

Stel je voor dat je 5000 euro krijgt en die moet je investeren. Wat zijn jouw opties? Als starter of jonge investeerder, de meest voor de hand liggende optie is om jouw geld in aandelen te steken. Interessant zou zijn om ook even aan crowdfunding te denken. Niet om zelf geld binnen te rijven maar om boeiende projecten financieel te steunen.

Crowdfunding is het principe waarbij je een project of bedrijf steunt door middel van vele kleine bedragen door een groot aantal mensen, vooral via het internet. Ofwel krijgen de financiers van het project een deel van de winst, een product of louter de eer en het genoegen. Wat je kan bereiken en overhouden met een crowdfundingcampagne is vooraf helder gecommuniceerd. Mogelijke kink in de kabel: ondanks een vlotte crowdfunding geraakt het bedrijf niet van de grond. Andere eventuele kink: het vooropgestelde bedrag wordt niet gehaald.

De vastgoedwereld, lange tijd een oudemannenclub waar je moeilijk toegang tot kreeg. Recent opende de beslotenheid van het vastgoed zich vooralsnog en kregen jonge investeerders en ondernemers voet aan de grond. Internet speelde een aanzienlijke rol in deze beweging. Vastgoedcrowdfunding opende en opent nog steeds deuren die voorheen gesloten bleven. Dit lage risicosysteem is dé toekomst zowel voor de oude garde als de nieuwe lichting.

Door gebruik te maken van deze beveiligde platformen kan een investeerder op een eenvoudige manier een bepaalde bedrag toekennen aan een bedrijf of project. Het geld wordt pas effectief beschikbaar eens het doelbedrag behaald wordt en het initiatief gelanceerd geraakt. In den beginne konden enkel kredietwaardige individuen deelnemen. Nu kunnen investeerders, ongeacht het bedrag, investeren in het project van hun voorkeur.

Specifiek voor vastgoed kan je investeren in tal van sectoren: retail, residentieel, kantoren, commerciële omgevingen, ga zo maar door. De markt die je verkiest bepaalt voor een deel de sterkte van jouw investeringen. Wat research in de stad en het vastgoedsegment van je voorkeur, is geen overbodige luxe.

Dus waarom dan überhaupt investeren in vastgoed? Bekijk eens eender elke commerciële investering. Het rendement van een investeerder komt voort uit het verhuren en de appreciatie voor het pand an sich. Net zoals de bank, hou je de eigenaar of ontwikkelaar verantwoordelijk voor het succes van jouw investering.Wat crowdfunders specifiek aantrekt in een project of onderneming is dat het iets is wat ze ondersteunen en waar ze in geloven. Voor hen is het niet zo belangrijk wat er gebeurt, maar eerder hoe. Vastgoedinvesteringen door middel van een crowdfundingplatform kan een goede keuze zijn voor jonge investeerders die een toekomst willen uitbouwen. Tegelijk breken ze in, in die oude logge vastgoedwereld en brengen ze wat nieuwe zuurstof.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.