Investeren

Investeren hoeft niet altijd in aandelen en obligaties te zijn. We willen met deze artikels aantonen dat de wereld van het investeren zoveel breder kan zijn de typische bankproducten. Investeren in grondstoffen of zelfs investeren in wijn behoren tot de mogelijkheden. Met deze artikels over alternatieve investeringen nemen we je mee naar producten waarvan je nooit had gedacht dat je er in kon investeren.

Londen wil meer transparantie aan de dag leggen en denkt erover na om voor het eerst in zijn geschiedenis de goudvoorraden openbaar te maken. Waarom overweegt Londen dit en wat betekent dit voor de toekomst van goud in Groot-Brittannië en elders in de wereld?

De gezondheidssector is een vlag die vele ladingen en industrieën denkt. Van medicijnen tot toestellen tot zorgmedewerkers en ziekenhuizen. Allemaal hebben ze hun eigen dynamiek. Investeren in deze sectoren is beïnvloed door heel wat variabelen, onder andere demografie. Hoe pak je dit het best aan?

Nieuwe technologieën hebben een grote impact op onze wereld en de economie. Vandaag kijken we daar al lang niet meer van op. Apple introduceerde zo enkele apparaten die onze levens veranderden. Dit zijn 9 Appleproducten die de wereld voorgoed veranderd hebben.

Bitcoin, een munteenheid zonder centrale regulerende instantie, geen land of overheid oefent er controle over uit. Dat heeft zo zijn voordelen maar een Bitcoin-miljonair ondervond nu ook de nefaste nadelige gevolgen van die anonimiteit. Met een lege digitale portefeuille tot gevolg. Foetsie!

Lithium is al een tijdje één van de populairste goederen op de markt. Dat hoeft niet echt te verbazen: het aanbod is relatief beperkt en de vraag stijgt astronomisch. Lithium is dan ook een kernonderdeel van de Lithium-ion accu die gebruikt wordt bij elektrische wagens zoals de modellen geproduceerd door het populaire Tesla van Elon Musk.

De toekomst is hier en nu. Heel wat bedrijven lijken het nog niet te beseffen. Schitterend voorbeeld uit de Japanse verzekeringswereld. Het bedrijf Fukoku Insurance vervangt begin 2017 maar liefst 34 medewerkers door een IBM robot. En wat nu?

Vraag het eender welke vrouw: diamanten zijn altijd een goed idee. En nee heren, niet enkel omdat ze er een vrouw mooier laten uitzien, maar ook omdat ze een goede investering zijn. Investeren in diamanten loont nu eenmaal. Let wel, koop niet zomaar ‘een’ diamant.

Beleggen in olie, enkel iets voor professionele investeerders? Niet noodzakelijk! Aandelen zijn er voor iedereen ook voor de kleine belegger. En sommige grote spelers keren zelfs een dividend uit. Laten we even beginnen bij het begin: dit is wat je moet weten over beleggen in olie.

Sinds 15 mei 1997 kan je aandelen kopen van Amazon. Wie dat toen deed zag een rendement van een fabelachtige 51.000 procent. En nog is het sprookje volgens analisten en experts niet ten einde. Verwacht wordt dat de totale waarde van het bedrijf, als eerste ooit, boven de 1 biljoen dollar kan uitstijgen.

Een oldtimer moet minstens 25 jaar geleden voor het eerst zijn ingeschreven, pas dan is er sprake van een oldtimer. Wagens die goed op weg zijn om een oldtimer te worden noemen we ‘youngtimers’. En hier ligt voor liefhebbers maar ook voor investeerders een gouden markt te wachten. Het potentieel van deze frisse langzaam rijpende wagens is groot, zeer groot!

Het idee van de overlever, de eenzame pessimist die zich voorbereid op het einde van de wereld door zich op te sluiten in zijn bunker vol goud, is niet helemaal weggeëbd. Het beeld mag wel wat moderner want de bange rijken wenden zich nu tot de digitale munten en met name de Bitcoin.

Appdynamics uit San Francisco wordt overgenomen door Cisco Systems. Met de overname is in totaal 3,7 miljard dollar gemoeid. Appdynamics analyseert prestaties van mobiele apps. Voor Cisco is het de tweede grote overname op korte tijd. Eerder nam het al Jasper Technologies over voor 1,4 miljard dollar.

Internetveiligheid is een van de grootste bezorgdheden van rijke mensen. Volgens Morgan Stanley hebben vermogende personen meer angst voor de veiligheid van hun online data dan voor terrorisme of een dodelijke ziekte.

Goud kopen of niet, elk jaar opnieuw duiken scherpe prognoses op. “Z017 wordt een gouden jaar” of “Waarom je in 2017 goud beter links laat liggen” orakelen sommige sites. Belangrijker dan zo’n voorspelling is begrijpen hoe de goudprijs bepaald wordt. En heel wat factoren spelen hierin een rol.

Geboren in maart 1983 en nu al meer dan 1,07 miljard dollar waard. Drew Houston, de grote baas van Dropbox is een van de jongste dollarmiljardairs ter wereld. Op slechts 7 jaar tijd vergaarde hij een immens kapitaal door een explosieve groei van zijn bedrijf. En de mosterd, die haalde hij uit een cupcake!

Een goud zegelring van opa of een prachtige gouden halsketting van een overleden groottante, je vindt er maar niks aan? Toch kunnen deze juwelen, naast hun sentimentele waarde, ook een grote financiële waarde hebben. Veel mensen opteren om hun oud goud van de hand te doen. Maar niet tegen elke prijs, daarom wat tips en adviezen om jouw oud goud te verkopen.

Goud wordt gerespecteerd over de hele wereld voor zijn waarde en rijke geschiedenis. Een geschiedenis die zich uitstrekt over vele culturen en duizenden jaren. Hoewel dit lang geleden lijkt, zijn er ook voor moderne beleggers nog heel wat redenen te ontdekken om in goud te beleggen.

CES2017 is zowat ’s werelds belangrijkste elektronicabeurs. Opvallend aan de meest recente editie: baanbrekende technologieën waar al jaren over gesproken wordt, worden nu massaal vermarkt én geproduceerd. Internet of things, autonome wagens, interfaces,…we mogen ze welkom heten!

Goud oefent niet enkel op particuliere beleggers een grote aantrekkingskracht uit. Ook overheden en landen zien het nut in om enkele tonnen goud op voorraad te hebben. België staat met 227,4 ton goud net in de top 20. Dit zijn de andere landen met de grootste goudvoorraden ter wereld.

Goud kopen wordt veel aangeraden, de vraag is alleen, hoe verkoop je het weer? Niet om er zomaar van af te geraken maar om een zo hoog mogelijke winst binnen te rijven. 

De auto-industrie maakt zich al enige tijd zorgen. Nieuwe technologieën steken de kop op en worden toegepast op hypermonderne auto's. Klassieke wagenconstructeurs proberen nog op de kar te springen door overnames en joint-ventures af te sluiten. Vraag is maar of die inhaalbeweging op tijd komt. Tesla is ondertussen druk bezig met de productie van een nieuw model en nu is er nog nieuw bedrijf dat de BMW's, Mercedessen en Audi's van deze wereld het vuur aan de schenen wil leggen. Faraday Future presenteerde op de techbeurs CES2017 hun splinternieuwe FF91!

Technologiebedrijven staan in het middelpunt van de belangstelling voor beleggers en investeerders. Jonge, aantrekkelijke ondernemingen aan de start van een blitzcarrière: het gaat er in als zoete koek. 2016 was wat pover maar 2017 belooft heel wat interessante beursintroducties.

Men zegt wel eens dat de beste manier om rijk te worden investeren is. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Allereerst dien je dus al over een startkapitaal te beschikken en ten tweede, waarin investeer je het best? Enkele financiële experts lichten toe waarin je het best investeert om traag maar zeker rijk te worden.

Van gouden ETF’s tot goudaandelen tot fysiek goud, investeerders hebben nu verschillende opties wanneer het aankomt op beleggen in goud. Maar wat is precies het doel van goud? En waarom zouden investeerders zelfs maar geïnteresseerd zijn in de goudmarkt? Vragen die voor- en tegenstanders al decennia uit elkaar drijven.

Pagina 1 van 8

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 13.732 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!