Gewoontes die je rijk maken in 2018

Een van de goede voornemens die veel mensen hebben voor het nieuwe jaar is rijk worden; maar het probleem is dat dit niet gelijk ineens gebeurt. Natuurlijk kennen we de successen van mensen die de juiste aandelen kopen op deze manier hun geld verdienen – maar vaak is het langdurig opbouwen van financiën. Dit zijn vijf gewoontes die je in 2018 rijk gaan maken.

Gewoonte #1 – Geef minder uit dan je verdient

Het klinkt zo logisch, maar toch gaat het bij veel mensen nog mis. Als jij in 2018 rijk wil worden moet je aanzienlijk minder uitgegeven dat je verdient. Veel Nederlanders geven meer uit dan ze hebben, dat is 1 van de redenen dat er zoveel consumentenschuld is binnen Nederland. We hebben op onze website genoeg artikelen om ervoor te zorgen dat jij je budget beter bewaakt.

Gewoonte #2 – Begin vroeg te investeren

Als jij meer geld wil verdienen, heb je langer nodig. Daarom is vroeg beginnen met investeren erg belangrijk. Ook al heb je maar een paar euro per week die je kunt investeren, het is een begin en je moet nu beginnen. Zelfs deze kleine bedragen worden uiteindelijk grote bedragen.

Gewoonte #3 – Uit de schulden

De meeste mensen hebben wel eens schulden in hun leven. Echter, ‘slechte’ schulden (en dan hebben we het niet over een hypotheek of studieschuld) betekent dat je geld betaalt voor het recht om rood te staan. Als iemand een bedrag heeft openstaan met een creditkaart betaal je elke maand torenhoge rentes. Zorg er dan voor dat je dat soort schuld (de ‘slechte schulden’) zo snel mogelijk afbetaald.

Natuurlijk hebben we bepaalde situaties waar we ineens veel geld moeten uitgeven. De auto begeeft het of de koelkast wil ineens niet meer – dan kan een creditkaart helpen als je geen geld op de bankrekening hebt staan. Maar voor de ‘leuk’ moet jij jezelf wel eerst achter de oren krabben of je echt geld op een creditkaart wil zetten.

Gewoonte #4 – Denk nu aan je pensioen

Voor mensen die net 20 of 30 zijn is pensioen natuurlijk ver weg – en zorgen dat je geld wegzet voor jouw pensioen is waarschijnlijk nog niet belangrijk. Hoe sneller je begint met het sparen voor jouw pensioen, hoe minder het je uiteindelijk gaat kosten op de lange termijn. Vroeg beginnen met pensioen betekent dat je uiteindelijk veel minder geld hoeft te investeren om een mooi pensioen te hebben wanneer het tijd is om te stoppen.

Gewoonte #5 – Denk anders na

Als je echt rijk wilt worden moet jij je mindset veranderen. De meeste mensen kijken aan het eind van de maand naar hun salaris en zien relatief weinig geld dat overblijft. Maar om rijk te worden moet je het anders aanpakken. Je moet niet alles wat je ‘overhoudt’ uitgeven, maar juist daarvan nog geld wegzetten naar jouw financiële doelstelling. Dit betekent niet dat je op een houtje hoeft te bijten om jouw doelstelling te halen, maar betekent wel dat jij je instelling iets moet veranderen. Zelfs als je klein begint is dat een goede manier om jouw uiteindelijke doelen te gaan behalen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.