Hoe kan je rijk worden?

Rijk worden: de hoe is minstens zo belangrijk als de wanneer. Iedereen kan rijk worden maar dat vraagt tijd. Langetermijnbeleggers slagen er pas in na tientallen jaren van doorgedreven investeringen. Je kan ook snel rijk worden maar dan vergt dit een andere aanpak. Enkele tips van een miljonair:

Timothy Sykes is zo’n selfmade miljonair die er in slaagde om een fortuin te verzamelen. Een deel van zijn rijkdom deelt hij met goede doelen, maar een deel van zijn kennis deelt hij met jou. Dit zijn enkele belangrijke tips voor zij die in de voetsporen van Timothy Sykes willen treden.

1. Ga op zoek naar een saaie markt

De beste worden in wat voor anderen niet interessant is. Daar heb je het alleen recht. Je weet wat ze zeggen: in het land der blinden is eenoog koning. Dit betekent dat je al niet te kampen krijgt met loodzware concurrenten. Een opening om een lucratieve markt aan te boren. Uiteraard doe je dit niet zonder goede ideeën en een haalbaar businessplan.

2. Diploma’s? Die tijd is voorbij

Vroeger was dit het toegangsticket tot veel bedrijven. Je strandde al voor de eerste selectieprocedure als de juiste adelbrieven niet op jouw CV prijkten. Die tijd is voorbij. Rijken en zelfs superrijken haalden helemaal geen diploma. Dus het absoluut niet langer een vereiste. Vroeger stoppen met school verhoogt jouw kansen niet, tenzij je ervan overtuigd bent dat jouw onderneming of jouw idee kans heeft om de wereld te veroveren. Selfmade houdt ook hard werken, tegenslagen verwerken en doorzetten in.

3. Geen plaats voor vrienden

Een sterke focus op het professionele leven laat minder tijd en ruimte voor vrienden, familie en kennissen. Netwerken worden de nieuwe feestjes. Om de hoofdvogel af te schieten moet je natuurlijk wat over hebben. Dit betekent niet dat er geen ruimte is voor ontspanning. Zorg dus voor een goed evenwicht tussen ontspanning en inspanning. Maar reken toch maar op een sociaal leven op een heel laag pitje.

4. Leren uit de fouten

Fundamentele fouten worden genadeloos afgestraft, daar kan je vanop aan. Kleine foutjes zorgen dan weer voor leertrajecten. Een knoeiende starter is dus zeker geen verwijt. Fouten zijn goed, analyses en conclusies nog beter. Accepteer de fouten en ga door. Zo mogelijk met nog meer verbetenheid en doorzetting.

5. Geld kan en mag geen doel op zich zijn

Wie enkel en alleen wil afstevenen op een grote zak harde euro’s, die kan best wel eens bekaaid terugkeren. Wie echter focust op zijn idee, het vermarkten ervan en het rentabiliseren van zijn businessmodel, die zou wel eens rijken kunnen worden dan gedacht. Laat dus het idee van veel geld op zo’n kort mogelijke tijd maar varen.

6. Eerlijk duurt het langst

Rijk worden is verleidelijk, maar ga er niet voor liegen en bedriegen. De quick wins zullen jou niet al dat goud opleveren. Een goede reputatie en stevige vertrouwensrelaties kunnen een versterkend effect hebben op jouw onderneming en idee.

7. Spring op de denderende trein

Soms doen zich kansen voor. Ga er gretig voor. Schuw niet altijd alle risico’s en durf ook eens te springen. Dit hoeft niet te betekenen dat je altijd en overal alles gaat hypothekeren. Maar een fantastische opportuniteit, daar moet je minstens van geproefd hebben. Een hype in jouw sector? Go for it!

8. Wereldbedrijf uit Zichen-Zussen-Bolder

De wereld is een dorp. Uit een klein gehucht kan je in slagen om wereldleider te worden. Dus jouw locatie mag jou nooit weerhouden om de beste te worden in jouw vak. Jouw huis, jouw dorp, jouw stad of jouw land kan en mag geen rem zijn op jouw ambities. Iedereen kan overal rijk worden.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.