Vrouwen zouden wel eens rijker kunnen worden dan mannen

De loonkloof tussen mannen en vrouwen blijft een realiteit. Langzaam brokkelt de spreiding wat af maar niet snel genoeg. Moeten vrouwen het dan maar met minder stellen dan mannen? Helemaal niet, er zijn zelfs 5 redenen om te veronderstellen dat vrouwen meer geld kunnen verzamelen dan mannen. Dit zijn ze!

Een vrouw verdient gemiddeld nog altijd 10 procent minder dan een man. Enkel in Letland is er sprake van een kentering. Maar in onze buurlanden is de situatie net zoals in België. De man verdient een pak maar dan de vrouw. En toch zijn er tekenen van verbetering merkbaar. Daar zijn goede redenen voor.

1. Vrouwen zijn betere studenten

55 procent van de hogeropgeleide Belgen is een vrouw. Het aandeel laagopgeleide mannen is dan weer een pak hoger. Dit biedt perspectieven voor de vrouw. Een betere opleiding, een betere job, een nieuwe mindset, een beter loon. Weg met dat glazen plafond in de bedrijfswereld!

2. Vrouwen zijn slechter in doodgaan

Kapitaal opbouwen is niet alleen een kwestie van rendement maar ook van tijd. Samengestelde interest, een onderschatte financiële kracht, rendeert het best over een lange periode. Maar ook aandelen- of goudbeleggers zullen het beamen. Wie een lange horizon heeft, wint altijd. Vrouwen leven gemiddeld 5 jaar langer dan mannen. Een man legt in België het kopje rond de leeftijd van 78 jaar terwijl een vrouw gemiddeld 5 jaar langer leeft.

Lees meer: 4 dingen die rijke vrouwen zeer goed beseffen

3. Vrouwen zijn betere spaarders

Een vrouw slaagt er beter in om een spaarpatroon te ontwikkelen. Bovendien nemen ze financiële obstakels met meer doorzicht dan mannen. De discipline en de psychologie van de vrouw speelt in hun voordeel. Ze kunnen zich makkelijker doelen stellen en zich er bijgevolg strikt aan houden dan de doorsnee man.

4. Vrouwen wachten langer met kinderen

De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw haar eerste kind krijgt ligt nu op 28 jaar. Dit geeft haar tijd om te bouwen aan een carrière. En plus is er de ademruimte om een betere werk-privé-balans te creëren. En dat loont.

Vroeger had een moeder gemiddeld 2,5 kinderen. Doorheen de jaren daalde dit naar 1,5 kind per moeder. Opnieuw een belangrijke factor die vrouwen meer vrijheid geeft.

Lees meer: 3 redenen waarom vrouwen betere investeerders zijn dan mannen

 

5. Vrouwen nemen minder risico’s met geld

Naast het feit dat vrouwen algemeen gesteld betere spaarders en betere studenten zijn, is het minder waarschijnlijk dat ze grote risico’s nemen met hun geld. Ze vertonen een grotere aversie tegen financiële risico’s dan heel wat mannen.

Zaak voor heel wat vrouwen is om te geloven in hun eigen kunnen. Gebruik maken van de schitterende eigenschappen die ze hebben, helpt hen ongetwijfeld een heel eind op weg.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.