Geld verdienen met Netflix

Is de televisie-industrie echt iets voor jou? Dan is het misschien een leuk idee om via televisie geld te verdienen. Je kunt uiteraard gaan solliciteren bij diverse televisiestations, maar het kan ook als zelfstandige. Dankzij digitale televisie en Netflix kan je geld verdienen van thuis uit. Onderschat dit echter niet! Geld verdienen met Netflix is een job als een ander!

Tagger

Ok, eerlijk is eerlijk, deze jobs liggen zeer dun gezaaid. Maar heel af en toe zoekt Netflix een programma analist, of tagger genoemd. Dit is een persoon die kijkt naar nieuwe programma’s en hier bepaalde tags aan toevoegt zoals acteurs, genre, thema’s… Aan de hand van deze tags krijgt een Netflixgebruiker nieuwe suggesties wanneer hij een bepaald programma heeft bekeken. Het is een job die je perfect van thuis kunt doen maar er zijn veel kapers op de kust. Er snel bij zijn is dus de boodschap!

Filmmaker

Ben je zelf een filmmaker? Dan kan Netflix een interessante weg zijn om bekendheid te verwerven. De abonnees blijven groeien en de aanbieder van digitale media is steeds op zoek naar nieuwe content. Het is echter wel niet eenvoudig om als filmmaker in de kijker te lopen bij Netflix. Een smartphone en wat knip- en plakwerk is niet voldoende. Enkel getalenteerde filmmakers breken echt door via Netflix.

Maak een pitch

Een pitch wordt gebruikt in alle sectoren waar mensen een idee hebben en hiervoor financierders, verdelers, medevennoten, etc. zoeken. Het is je “verkoopspraatje”. In je pitch moet je in een vijftiental minuten kunnen toelichten wat jouw project inhoudt. Dit gaat niet enkel om het inhoudelijke van jouw film.

In je pitch beschrijf je ook welke cast je zult gebruiken, indien je deze al hebt. Als je reeds financiën hebt gevonden voor je film en welk budget je verwacht uit te geven. Je beschrijft uiteraard ook de inhoud en probeert aan de hand van foto’s of beelden de sfeer te scheppen.

Lees meer: 43 manieren om meer geld te verdienen

Filmfestivals

Je kunt het vergelijken met scouting bij sportmatchen. Grote ploegen komen bij kleinere ploegjes kijken om talent te spotten. Om gespot te worden, moet je gezien worden en vele handjes schudden. Netwerken op filmfestivals is dus een belangrijke stap in je filmmakersproces. Het kan echter heel lang duren voordat je op deze manier een echte deal krijgt.

Zoek een manager

Omdat je vaak op “the right time, at the right place” moet zijn, is het zeker verstandig om een manager in te huren. Iemand die verstand heeft van de filmwereld en je aan goede contacten kan helpen. Zoek hiervoor iemand die ervaring heeft met Netflix. Een manager kan je helpen de juiste contacten leggen maar je ook sturen in je pitch. Een degelijke manager zal al meteen heel eerlijk en kritisch met je werk omgaan.

Deal or no deal?

Nadat je al deze stappen hebt gezet begint het echte werk pas als je een deal hebt met Netflix. Naast het uiteindelijke maken van je film (als deze niet reeds klaar is) moet je ook nog denken aan diverse zaken. Ondertitels voor de verschillende landen, korte inhouden, trailers,…

Stap voor stap

Lijken Netflix, een manager, Amerikaanse filmfestivals en netwerk evenementen meteen te grote stappen? Begin dan kleiner. Je kunt kortfilmpjes maken en via YouTube een kanaal opstarten om zo geld te verdienen én wat extra bekendheid te verwerven. Ook via Amazon Prime kan je meteen jouw film of serie opladen en betaald worden per download. Deze manier van werken klinkt niet zo stoer als Netflix, maar het kan wel je visitekaartje zijn tot grotere verdelers. Rome was niet gebouwd in één dag, je filmmakerscarrière heeft ook tijd nodig om te groeien!

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.