Met welke job starten miljonairs?

Miljonair worden, daar droomt iedereen toch van? Sommigen zijn het al bij de geboorte en kunnen verder bouwen op het familiale fortuin. Toch zijn er steeds meer Millenials die op relatief jonge leeftijd miljonair worden. Uit studies blijkt dat het merendeel van de jonge miljonairs hun carrière een boost gaf met een gelijkaardige job! Ben jij ook ambitieus? Volg dan het voorbeeld van deze multimiljonairs!

Verkooppraatje

Verkopen zit miljonairs in het bloed. Ze hebben een neus voor zaken en hebben de skills om goede verkoopgesprekken op te bouwen die in hun voordeel uitdraaien. Uit onderzoek bij 45 superrijken blijkt dat de meerderheid hun eerste stappen richting rijkdom hebben gezet in de saleswereld.

Wat ze verkochten is op zich niet belangrijk. Al gaat het over auto’s, juwelen, maar ook gewoon balpennen of speelgoed. Het specifiek verkochte item is niet belangrijk. Wel het talent om zaken te leren verkopen heeft hen de nodige kennis opgeleverd. Hoe leer je een deal sluiten, hoe overtuig je mensen van je product én jezelf, hoe geef je de consument het gevoel dat hij waarde krijgt voor zijn geld?

Deze kennis, van het opbouwen van een verkoopgesprek tot het sluiten van een deal in hun verkoop job, bleek voor quasi alle miljonairs een opstap te zijn naar belangrijkere overeenkomsten. Als je balpennen kunt verkopen, kun je het ook met vastgoed, dure sportwagens of boten. Een gevoel voor zaken stuurt je in de goede richting om een miljonair te worden en steeds meer winstgevende producten te verkopen.

Lees meer: 600 ondervraagde miljonairs delen dezelfde gewoontes

Je eigen talenten

Dankzij een job in sales leer je een product verkopen. Hoe rijker je wordt, en hoe belangrijker je businessgesprekken worden, hoe meer je jezelf ook moet verkopen. Dankzij de skills die je leert bij eenvoudige verkoopgesprekken, krijg je ook meer zelfvertrouwen. Het biedt je een houvast voor latere gesprekken die over veel meer geld kunnen gaan.

Een verkoper moet vertrouwen scheppen. De koper moet niet geloven in het product, hij moet geloven in de persoon die het product aanprijst. Een slechte verkoper kan de verkoop van een fantastisch product doen kelderen. Een topverkoper kan zelfs het minst kwalitatieve goed aan de man brengen. Dit talent kan je leren, maar komt hoofdzakelijk door het zelfvertrouwen van de verkoper.

Lees meer: Spaar geld uit en investeer in jezelf

Hoe kun jij zelf aan de slag?

Wil je graag dezelfde weg opgaan als deze miljonairs die hun carrière begonnen met een job in de verkoop? Dan zijn er verschillende manieren om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt vacatures zoeken binnen de sales. Soms is dit echter niet evident, zeker als je nog geen eerdere verkoopervaring hebt.

Je kunt eventueel puur op basis van commissie werken. Verkoop je een product voor een bedrijf? Dan krijg je een bepaald vooraf afgesproken percentage commissie. Verkoop je niks? Dan verdien je ook niks. Het enige risico dat jij neemt is verlies van tijd, het bedrijf zelf neemt op zich geen risico. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Tupperware of Victoria’s Juwelen.

Liever voor jezelf aan de slag? Dan kan je uiteraard je eigen business opzetten. Een online shop, een product dat je bijvoorbeeld via dropshipping verkoopt. Of je kunt investeren in een minimale inventaris van producten waarin jij gelooft en stelselmatig opbouwen wanneer je bedrijfje groeit.

Lees meer: Geld verdienen met kopen en verkopen

Vergeet niet dat je elke stap die je zet in de wereld van de verkoop moet zien als een levensles. Leer steeds bij, verfijn je aanpak en zet vooral door! En wie weet verdien je op deze manier ook stelselmatig je eerste euro’s die leiden naar een miljoen op je rekening!

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.